Modebloggen Queen-B's. (BlondinBjörn)

Personligen tycker jag att jag inte fick ut mycket av högstadiet. Skulle vara den där snygga mössan jag gjorde. Maskulin som man är så praktiserades det syslöjd för min del. Jag vet inte varför det blev så, jag antar, att det var för att det var lugnare i det klassrummet. Hur som haver så producerade jag först en mössa. Full med felmaskor men med otroligt snygga färger. Där mot slutet hade jag väl gjort en 6-7 olika färgmodeller. Det var dock bara den första mössan som hade felmaskor och sådant. Det är den enda mössan jag har användt också. Det är rent utav den enda mössan som jag säkert vet att jag har kvar. Den är fin och varm och inte alls vacker egentligen. Jag ska posta en bild senare i inlägget också. Varför jag nu skriver om min mössa kan jag svara på här: Jag har inget bättre för mig. Och det här inlägget tar flera minuter att skriva så det gör stor skillnad. Dessutom blir man ju ingen riktig bloggare fören man bloggar om mode. Och min mössa kommer bli mode, you just wait and bleed. Ni kommer få se. När jag tar över världen ska jag ge H en rosa bro. Visst var det så? Läser H ens min blogg? Och jag ska ge Katarina ett färglatt slott, men det vet hon inget om ännu så, scch. Queen-B, världsdiktator, singel, du då? Det har ett skönt kling tycker jag. Bortsett från det där med Queen i vart fall. Ja, min mössa är alltså början till min världsdiktatur. Kom ihåg att buga er för mig när alla har sådana här mössor. Jag var först med grå-lilaglitter-felmaskade-mössor. Ingen annan i världen kan ha haft en sådan innan mig. Absolut inte. nej nej.


"Jag gör mig inte på bild - Ego"

Screams in the night.

Gårdagen's bravader, idag!

Igår hade jag träningsvärk i magen. En mildare sort. Idag har jag det i benen. Fortfarande en mildare sort. Det borde inte vara så, för, jag är inte direkt tränad vill jag påstå. Och jag tar i på gymmet. Vad hände med träningsvärken jag fick förr i tiden? Inte för att jag saknar den så himla mycket. Still, det känns som jag borde få mer värk. På tal om värk och dyl då. Mitt kära uppsvullna finger gör mindre ont idag, men, det har börjat blöda lite. Vilket naturligtvis är orsaken till att det gör mindre ont. Det ser rent ut också. Det är lite positivt med andra ord.


Bravader var kanske ett starkt ord (hint, återkommande tema). Anyhowser, igår skulle jag och Hasse dricka bärs och eventuellt (senare fastställt) ut på puben. Vi satt mest och diskuterade vissa vanor och dyl. Samt twist-musik och dans. Innan puben kastade vi oss förbi Hotellet och talades vid med receptionisten J-dog. Sen styrde vi våra näsor mot en fest där vi satt och pratades vid med några flickor. Sen kom det förbi några män och sen drog vi mot puben. Tjejen som jag kommer att kalla "Kaj" åkte skridskor efter vägen, rättare sagt, dundrade med två manskrafters fart fram efter vägen tills hon ramlade. Det var typ kvällens höjdpunkt. Eller, inte alls egentligen. Men folk som ramlar på rumpan är kul. Å andra sidan ramlade hon på magen sen också. er... ja sen kom vi i vart fall fram till puben där det trots omständigheterna (fredag i A-jaur) var rätt mycket folk. Var dock dåligt om kändisar måste jag säga. Än om man sprang in i några stycken, såklart. Ska lägga upp några bilder också hade jag tänkt. jag tog inte så många bilder så urvalet är tunt. Får ta mer bilder ikväll när det vankas utgång med pompa och ståt. Måste kasta ölen på kylning också. Och leta fram min sjal, lovade ju igår att vara "Sjalsfrände" med Fröken Söder. Det är ju heligt med sjalar osv, så, det löftet kan jag ju inte bryta.


Herrskapet söder skakar lös rumpan på dansgolvet (PS. ser ni sjalen?)


Det är så sjukt vackert. En magisk känsla. Utformat av gudarna. Kurvorna. Är det bara jag som ser "polaris"-märket bakom den där bruden? (PS. från vänster: Hans, "Kaj".)


Jag önskar jag kunde säga att inavel inte förkommer här uppe faktiskt. Men det blir så när man bor i ett litet samhälle. Det är dock inte så vanligt med missbildningar.... err.. och här är "Ackumulatorn" poserande likt en graciös svan.

Det får räcka med bilder. Som sagt, det var magert med Data från gårdagen. Och nu ska jag avsluta det här inlägget med att berätta om varför jag egentligen skaffade en blogg. Det är så jävla självklart nu när jag tänker efter. Tänk er följande situation:

Het_Brud: Men? Hur fan tänkte du när du klädde dig?
Jag_mig: Har du inte läst min blogg? Jag kan inget om kläder.
Het_Brud: Går till killen i Armanikostym (Det är väl mode-rätt? hööh....)


Med Gud skall jag kämpa, för hem och för härd.

Jag som funderar några timmar för mycket om dagen över saker som absolut inte spelar någon roll.

Råkade klicka in mig på Nationalsånger på youtube efter att ha blivit rekomenderad att se soviet-översättningen (Säg åt sverker skelögd...). Fastnade på den Amerikanska nationalsången, som jag aldrig någonsin har gillat. För jag tycker inte alls den är bra. Jag måste nästan ändra mig efter att ha hört den framförd av Unitid States Naval Academy, Unitid States Airforce Academy, Unitid States MIlitary Academy (of) West Point, Unitid States Coastguard Academy och US Army Herald Trumpet's. Bästa versionen jag hört av deras Nationalsång kan jag utan tvekan säga att det är. Klicka den enorma länken för youtube-video.

Vidare till den bästa av Nationalsånger då. (Det är inte "Maamme" för er Göteborgsfinnar)
Det är den svenska nationalsången jag pratar om såklart.

Vad som är lite synd med våran Nationalsång är att dom två sista verserna sällan yppas. Dom borde ALLTID sjungas. Jag kan inte klandra någon när jag inte ens lärt mig dem helhjärtat själv. jag kan sjunga med i två verser med falska toner sen går jag bet. Bortsett från några ord här och var.

Nu vill jag bara säga att än om jag i Framtiden förhoppningsvis kommer lämna det här landet för en viss tid och lära känna andra kulturer på andra sidan haven (eller närmare) så kommer jag aldrig lämna mitt Sverige. Kommer nog aldrig ens lämna mitt kära, kalla och insöade norrland ens en gång.


My pride and my life left behind.

Jag vill öppna detta inlägg med en bild från tidigare idag.


Efter förslag av mina kära mor kletade jag ett kilo äkta norrländsk kådasalva runt min allt för svullna falukorvsbit till finger. Det renar. Omslaget av fingret är lite överdrivet med plastfolie och allt, men det var för att det vankades duschning efter gymmet och kändes nödvändigt eftersom jag nyss lagt om det hela. Jag har för övrigt kanske kommit på vad jag gjort med mitt finger. Vet inte om jag skrev det innan dock. Jag tror jag klämde mit i garagedörren och att det är därifrån det kommer. Jag är inte så dum som jag låter. Jag vet att jag klämde mig i garagedörren. jag vet bara inte om det var det fingret eller ens den handen jag klämde. Men det låter ändå som den mest logiska förklaringen. Anyhow, det hade börjat spricka ur något svart långst fram vid nageln vilket jag antar var olja från böj-anordningen på garagedörren. Det är magiskt bortfluget tack vare denna kådasalva. Det svider dock lika mycket. Hela handen gör ont med inriktning på ringfingret då.

Efter vårat extremt hårda gympass, där det tränades mage och rygg i might add, styrde jag bilen mot Ica och paket-utlämningen. Får jag hämta ut mitt packet idag kära kassörska? Ja visst, det ska ha kommit igår redan, unge man. Tack och bock, var ska jag signera, o välsignade arbetarkvinna? Min herre, jag måste bedje om ursäkt, det visar sig att ditt paket inte alls är här trots att det står att det ska vara det, ack och ve. Men, vadan detta då? Jo, det är så här att...bla bla bla...jada jada jada.... du är otursförföljd din missreabla stackare.....bla bla... det kanske kommer imorgon istället. Ja, tack för mig då, vi ses kanske imorgon om jobbet att servera mig blir ditt.

Ja. Det visar sig att när jag sökte på gods/fraktnummret igårkväll, när det stod att paketet var framme, hade ändrats dagen efteråt. Ja, paketet var i det där jävla Ånge där alla norrländska paket fastnar en mindre stund (en längre i mina fall). Jag hörde något om någon strejk i Danmark och att det var därför det blev levererat sent. Det förklarar dock inte varför posten hade elektroniska godkännanden och så vidare när det i själva verket stod stilla. Och jag måste tillägga att det måste varit en mätka kort strejk ändå, om så var fallet, hoppas dom fick sina krav igenom. Carlsberg åt alla!

By popular demand: My love for kattis.
Din MSN-ruta är min poesi för dagen.
Jag är glad att jag fick dig som vän och att du inte redan var tagen.
Trots en disput eller två.
Är du en så bra vän man kan få.
Lämna mig inte nu för denna fördömda dikt.
Nej, det vore inte dig likt.

Peace kattis, din hippie / Queen B

04.30 inatt (har jag för mig) spelas NHL igen. Bettat har jag. Vinner kommer jag göra. Annars skriver jag ett besviket inlägg imorgon. Håll ut, åh så kära, skadeglada.

Mina 4 timmar of doom på jobbet idag gick bra. Lite stress på slutet, dom där gamlingarna kan ha eld i röven ibland måste jag säga.

Imorgon då: Det vankas gympass med M och Å. Det vankas Ica och se om mitt paket kommit ännu. Det vankas.... vad fan är det för dag? Det är fredag ju. Det är rent utav fredag redan nu. Det är sjukt vad fort tiden går när man har kul. (mööh).
Ja, eftersom det är fredag och jag inte kan få en dejt så ska jag väl sitta hemma och tycka synd om mig själv. Är det bara jag som tyckte det lät konstigt? Jag menar självklart inte att jag inte kan få en dejt, det är givet. Hur ofta dejtar man i Sverige?

"Chenare gölle!"
"Heje"
"vaff...vaffö häng du här?"
"Bor i en håla ju, händer inget annat"
"K"
"Knulla?"
"Mmm"
"K"

Det var en bra summering av mig tycker jag. Det är antigen ovanstående eller.

"Gorbatjov-METALMAN har signed in"

"Lollo_girl_cute_11 says: Tjena. hu e d?"

"Gorbatjov-METALMAN says: Vem e du?"

"Lollo_girl_cute_11 says: Louse, går samhälls"

"Gorbatjov-METALMAN says: Aha, nu vet jag. Hur är det med dig då?"

"Lollo_girl_cute_11 says: Vad trevligt. Ja,  d e bra. Mycke skola ba. dudå?"

"Gorbatjov-METALMAN says: Jo samma typ."

"Lollo_girl_cute_11 says: mmm"

"Gorbatjov-METALMAN says: Du vill inte se en film eller nåt nån dag?"

"Lollo_girl_cute_11 says: Ja. ok. när? "

"Gorbatjov-METALMAN says: Vet inte. imorrn?"

"Lollo_girl_cute_11 says: Ah, okej, vi kan snacka om det imorgon i skolan?"

"Gorbatjov-METALMAN says: Perfekt. Ses imorrn då. PÖZZ å KJAM."

 "Lollo_girl_cute_11 says: Awww ;) KRAMA"

Jag är fan down with the methods allstå. Inte undra på att jag får brudar hela tiden.
Nu efter dessa meningslösa rader raggningstaktiker au 2000-talet ska jag kasta mig i sängen och glo på TV ett tag.

Om mina vänner vaknar...

Någon gång så ska vi kravla oss iväg på gymmet vid 11. Efter det ska jag och hämta ut ett paket. Och efter det ska jag och handla någon salva morsan tyckte att jag behövde till mitt svullna finger. Nu vibrerar det i tiffilånen, 1/2 vänner är vakna! Eller, båda kan lika gärna vara vakna. Det är dock bara en som ger ifrån sig ljud. Nu har båda gett ifrån sig ljud. Det blir jag som kör idag också, lika bra när jag ska hämta paket efter vi gymmat.

Vidare, jag får jobba idag. 16.00-20.00. En mindre förmögenhet, det är ju kvälls-OB en hel timme och allt.

Nu ska jag gå och ta mig en surfils-limpa eller vad det nu kan tänkas heta. En brödbit i vart fall. Sen blir det att starta bilen och börja dra sig mot gymmet.

BTW, har bettat lite på NHL igen nyss. Får se inatt om det ger utdelning.

/B

Dagen när jag överlevde att jag dog.

En smärre överdrift bara! jag önskar att jag kunde skriva att jag har träningsverk så jag inte kan röra mig och att det är därför jag känner så här! Jag orkar inte summera alla ställen som gör ont än en gång. Kan säga att det är ungefär allt mellan hårfästet och lilltån, med inriktning på höger sida av min kropp.

Jag överlever nog, ska kanske ta en tripp på sjukan imorgon och höra om jag behöver antibiotika för att få bukt med vissa sår och sånt. Men det känns som att på dom 6 timmar man ska sitta i vänt-salen kan man lika gärna hinna tillfriskna eller dö. Och om man dör vill man ju inte ha suttit i ett väntrum på sjukhuset. Haft astråkigt. Och varit 2 sekunder från hjälpen. Och ändå dött. Det skulle kännas äkta min tur om inte annat!

Ledverken är då borta tror jag. Det kan vara det att jag inte kan urskillja den från resterande smärtor och potentiell träningsverk som kommer stå i blomm imorgon.

Men, se på självaste tant freja och hennes katt, jag fick mig ett fyrklöver i ogräset. Inkasserade pengar från mitt Unibet-konto inatt. Man behöver bara veta att Selänne är bäst för att lira på NHL. Jag satsade visserligen inte på en match han spelade. Men det hör inte till saken.

Inkasserade pengar förblir inkasserade pengar. Tills jag som av magi utkasserar dem och köper 2 kilo studsbollar, en träspade och en vattenslang. För jag tyckte jag behövde dem just då.

Jag fick ett sms förut. Av en kompis. Där det stod "....bla bla bla...du vet att jag håller dig kär.... bla bla bla....jag tror bara inte att det fungerar...." Jag skrattade högt och svarade något i stil med att jag älskade denna kompisen. Det hjälpte tydligen inte. för i nästan sms stod det att det fortfarande inte funkade om än det avslutades med en smile. Jag antar att det finns någon olycklig själ där ute som inte skrattade åt (antagligen) ett likadant sms några sekunder/minuter senare. Och om inte, så har min kompis dumpat mig. Och jag förstår det inte. Vi får väl se efter nästa gång vi talas vid!

På tal om bananer. Jag snackade om ett hemmabiosett jag skulle inhandla för några inlägg sedan. Det som inte blev av för att frakten var skyhög från mitt vanliga inköpsställe. Jag köpte i alla fall hemmabiot från en annan sida. och det längtar jag till måste jag säga.

Från tv-soffan till gymmer. Idag var jag och Å och M på gymmet och pumpade. Yeah, brudarna ville ha oss. Vi vet. Men vi är gentlemen, vi tittade glatt ner i deras urringning och tänkte (mystiskt nog på Engelska) "Sorry babe, i am man, i am training, can't make love now, ugh". Fast på riktigt så var det bristvara med kvinnofolk på gymmet. Det trampade in två stycken just innan vi drog därifrån tror jag. Vi tränade Armar idag. Och Ben igår. Och rygg/bröst imorgon. Säng-muskeln i övermorgon antar jag. Den som lever får se.

Det vankas party med skumpa och cigarr i helgen också, har jag hört. Och vem är jag att säga nej?

Nu ska jag dra igång PS lite tror jag. Vara lite kreativ. För att sedan glo på någon serie eller liknande innan det är dags att stiga upp och kravla sig till gymmet igen.


My mother from another brother!

Min tvilling heter Hulk Hogan. Ja, vi är så jävla lika. Bortsett från att han är vältränad, känd, framgångsrik, rik, snygg (ey, det finns säkert folk som gilllar män stora som berg), väl-solad samt att han äter sina ägg råa. För jag äter så satans mycket ägg. Om det någon gång blir en nationell ägg-kris så kommer staten fängsla mig för dådet. Livstidsdom eller avrättning kommer jag få. Kan någon gå i god för mig då och säga att jag försökte att inte äta alla ägg? Jag vill äta mina ägg, damnit!

Jag åt till exempel 5 ägg och ett paket bacon när jag kom hem fårn gymmet, smarr i kistan.

Vidare tills dagens snedsteg då. Jag gick i bet på betten, det var oväntat jag som lider av supertur!
Så var det med det, vi lämnar mitt nyvunna spelberoende där tycker jag.

Jag och Å var på gymmet idag. Vi skulle ta det lugnt för han har inte gymmat på länge (men han tränar 100 gånger i vecken) och jag, ja, jag är fet! Vi tränade på en cirkus 90 minuter. Och det känns som benen kommer vara lite möra imorgon när vi packar oss iväg till morgonpasset på gymmet. (morgon = 11.00). Ja, när vi likaså är inne på ämnet. Bloggnamnet har ju skälvklart att göra med ordet natt, som jag antar att dom flesta förstår. Jag är ingen morgonmänniska. Och jag skulle gärna döpt min blogg till Carpe Noctem (fånga natten). Men det kändes för ostigt så jag drog till med TotusNoctem istället. Det ska betyda Fulländad Natt eller Hel natt om jag minns rätt. Det var länge sen jag fick för mig att det var en bra ide att lära sig Latin med ett online-lexikon. Jag kan dock inte säga att jag ångrar det. Den lilla Latin jag kan är jag glad över! Var var jag innen nu då? Gymmet ja, imorgon blir det ett pass på en och en halv timme ungefär skulle jag tro. Sen måste jag köra mors-farsans bil på nåt tjaffs. Det var tydligen inte Service. Och den är inte trasig. Dom ska nog smuggla kattungar i bakluckan tror jag!

Nu ska jag gå och tala med mor om vad som egentligen ska hända med bilen. Känns nödvändigt att veta. Av någon anledning. Det är inte som att det finns saker i det här samhället som inte är i gångavstånd. Nåväl, nu följer en hälsning från H.P:s fulare och absolut inte lika kända kusin Totus Potter.


[Denna bild är inspirerad av en känd bok och en bild man får fram om man googlar “harry potter cartoon”. Det är inte på något sätt min mening att bryta några copyright’s. Jag målade bilden själv med blyerts på ett papper och färglade den sen.] Big B Out!

Ett snabbt inlägg om kvällen. About les Noctem.

Likt rubriken lyder:

Om en liten stund styr jag min kos mot en polare för att spela lite tv-spel innan vi ska dra på gymmet. Men måste kombinera nytta med nöje som det heter. Nyttan är då att stampa sig vettlös på trummorna till Guitar Hero. Och nöje att lyfta tunga vikter upp, ner, fram och tillbaka. vi siktar på att vara på gymmet 21.00.

Kan skriva lite snabbt om mina otroliga påhitt att göra mig av med pengar också. Har lagt 2 bett idag på Elitserien. Spelar på resultatet på matchen mellan Frölunda och Luleå. Och som vanligt på SAIK-FBK. Hoppas på extrapengar i kassan ikväll.

Det får vara allt för det här inlägget. nu ska jag svara på SMS.


1+1=död

Det är sjukt så mycket man kan hata ett ämne. Mattematik. B, för att vara exakt. Eller hatar och hatar. Jag är mest bara arg för att jag inte får det att gå ihop. Jag brukar inte ha problem med logiska lösningar och sådant. Men just MaB vill inget annat än att fela för mig. Tur att dom snälla människorna på pluggakuten.se förser mindre begåvade människor likt mig med bra förklaringar. Kan tacka dem offentligt för hjälpen jag fick sist, det var guld värt.

Det enda jag får ut av den här satans kursen är som vanligt en huvudvärk och en stark känsla av nederlag. Varför måste MaB vara en så pass bra kurs att ha när man ska söka vidare? Jag behöver verkligen inte kunna räkna avancerade andragradsekvationer vare sig jag ska bli sjukgymnast eller fortsätta utbilda mig inom media. Det kan jag nästan garantera.

Från en huvudvärk till en annan värk, såret på min arm vägrar läka, det vara svider och håller på. MItt högra ringfinger är svullet och gör ont det med. Och jag har självklart kvar min ledvärk.

Nåväl, nu ska jag inte anstränga mitt huvud något mer. Jag väntar på hjälp från pluggakuten och hoppas jag är så att förstå deras förklaringar (det var nog så svårt sist).

Förresten, jag hade tänkt kirra ett nytt hemmabiosett så här på löningsdagen. Skulle handla från mitt kära webhallen. Hittade till och med ett fint sett i bra prisklass. När jag sen klickar "gå till kassan" och vidare till fraktsätt så får jag bara välja hemleverans. Enbart. Det känns så satans ovärt att betala 750(isch) kronor för att få "hemleverans" (Hemleverans i vårt kära minimala samhälla är likamed leverans till posten).  Kan det verkligen vara så stort paket att det inte går att skicka som vanligt? Jag menar, min dator (4 stora kartonger) och mitt förra hemmabio (en halvstor kartong) skickades som vanliga paket. Don't get me wrong, jag älskar webhallen och deras service. Men det här var dåligt faktiskt.

Nu ska jag ta mig en macka, dricka 7 liter vatten och lägga mig i sängen (vilket innebär att jag kommer dricka ett glas juice, skippa mackan och göra allt annat än att lägga mig i sängen) och vila.

/B

Take my love, take my land, take me where i cannot stand.

I don't care, im still free, you can't take the sky from me. Jag blev så sjuuuukt sugen att se Firefly (för 34572346:e gången). Jag har tidigare nämnt att jag är ett stort J.W fan. Indeed.

Tror jag har en bild med några av mina Whedon grejer på datorn. Ohja, jag lägger upp den!



Så var det med det. Anledningen till att jag skulle skriva ett inlägg över huvud taget nu var att jag har gjort några små sådana där bilder. Lekt lite med en penna. Lekt lite med PS. inget avancerat. Men jag gillar resultatet ändå. Jag har postat en av bilderna innan, den med lampan och paraplyet, nu ska jag posta dom andra två jag kastade ihop. Jag vet inte varför egentligen, jag kanske är stolt över dem. Jag känner mig mest trött och sliten i detta nu. Jag har lite svårt att hänga med i vad jag gör.

Nu minns jag förresten vad jag glömde skriva i förra inlägget. Jag har ju börjat betta. Det vet jag inte heller riktigt varför. Jag kan motivera det med att dom matcher man ser blir så jäkla mycket mer spännande om det ligger några slantar i resultatet. Det duger för mig ^^ Nåväl, jag gick bet på Elitseriematchen idag. Men summan jag satte in för några dagar sen har jag fortfarande buffert på. Eller, jag hade trots elitserie-förlusten. Nu har jag lagt var enda krona på kontot på Superbowl. Nu är det bara hoppas (annars slår jag laget jag bettar på) att jag vinner.

Nu ska jag i vart fall posta dom där bilderna jag gjorde. Dom är inte snygga, dom är vackra (trots att dom är målad med pennan jag använder när jag skriver på mina skivor med).
Det är bra för mig att ha en blogg. Jag får för mig att göra massa saker som är halvt kreativa.


Den här är mest om-arbetad av bilderna jag gjort än så länge.


Jag tror denna är min favorit ändå.



Nu rusar jag mot min säng för att se Firefly.

/B

Hey now, hey now i can feel the start of the summer, rising, inside of me.

Bra låt, bra band och bra minnen. Är det någon mer än mig som varit på en helkristen festival? Jesus Rock rock's!

Idag har Katarina åkt hem. Hon åkte just före 17.00 med bussen mot Jörn och nu sitter hon på tåget hem till Göteborg och ser film. Eller, hon ligger nog ner. Saksamma. Det har varit underbart roligt att hon varit här uppe och hälsat på. Vi har inte gjort jättemycket, men, jag har då i alla fall aldrig haft tråkigt. Det har varit en bra tid måste jag säga. Och det är klart att det är tråkigt att hon åker hem. Skulle inte vara mig emot om hon stannat längre. Min lilla kattis.

Jag vet egentligen inte vad jag ska skriva om det hela, det var harit hur bra som helst medans hon var här och nu när hon åkt saknar jag henne. Hon är den bästa vän man kan ha. Nästa gång blir det jag som hälsar på i Göteborg. Förhoppningsvis kan jag hälsa på i samband med att jag flyttar dit. Det vore skönt på alla sätt! (Jag ska tvinga henne och hela henne familj, hunden också, att bära mina möbler när jag flyttar)

Med Dark Moor i högtalarna kommer jag osökt att tänka på filmerna vi sett medans hon varit här. Och att jag inte skrivit något om Disney's tre Aladdin-filmer.

Jag tänker nog inte betygsätta dessa dock. Trots att vi sett dem på Engelska nu senast så ekar dom svenska rösterna från när man såg filmen som litet troll. Jag kan dock säga att Film nummer tre är min personliga favorit. Men det kan ha att göra med att jag fick den i födelsedagspresent av min farmor när jag fyllde 7 (eller 8) (Det var nog även den senaste bra födelsedagen jag kan minnas) och jag blev som besatt. "En tjuv som är kung, sicket underbart påhitt" - tänkte jag nog. Om jag ska ta i från tårna och låtsas att jag åldrats sen dess så tror jag nog att Aladdin film nummer ett är den som jag egentligen tycker bäst om. Jag är nästan helt säker på att låtarna är bäst i den filmen i alla fall. Om än Peter Jöback's klara stämma finns på soundtracket. Han's stil är inte min stil om man säger så. Men det är klart, jag kan inte neka att han kan sjunga. Jag skulle inte tävla med honom i SIngstar på några vilkorl alls tror jag.

Vidare till mat då, mat är bra för överlevnaden osv.

Vi har gräddat plättar idag. Det åts till lunch och packades som färdkost åt Katarina.
Nedan följer en bild som visar att vi faktiskt gräddade plättar (I katarina's Dollar Store-köpta järn)
Och nedanför den bilden finns en annan bild. Där en Göteborsk Kvinna och en Arvidsjaursk Man har lastat sina tallrikar. Finns det något tvivel om vilken tallrik som tillhör vilken person?






Vad ska vi mer prata om? Jag har jobbat idag. 17.00 - 21.00. Enormt långt pass, not. Men jag har fortfarande sådan jäkla ledverk att det kändes som dom vanliga 10-timmarspassen. Plus att det var...tjollrigt...? Det är nog ett bra ord för att beskriva det hela. För er som inte vet jobbar jag på ett Äldreboende för Dementa. Inte mitt kall egentligen, men jag trivs bra och det är fan så mycket bättre än att sitta hemma och lira fickpingis.



Här kastar jag in en instickare om något som inte hände idag. Något som en kompis till mig sa till mig igår om jag inte minns fel? "Pizza är som tuttar, Hamburgare är som en fin stjärt." Med det menas, självklart, att pizza alltid är bra. Vem vill inte ta på en tutte liksom? Och en stjärt är väl aldrig fel på en tisdag. Men man tar Pizzan över Hamburgaren!


Nu dunkas det "Im The Highway" i mina högtalare. Skön låt det med. Go svenska metalband!

I slutet av det här antagligen rätt långa inlägget eftersom jag egentligen ska plugga så kastar jag in några bilder (om jag kan hitta några) från den gångna veckan med Katarina! Om någon är sugen att se på sådana.

Det blev inget gym idag heller förresten, kändes tungt med ledvärken och allt sådant. Slut efter mina "hundra" timmar på jobbet också antar jag. Jag är lite hungrig dock, ska gå och ta mig några plättar om dom finns kvar när jag är klar här. Sen ska jag försöka räkna Matte. Notera försöka. Notera notera försöka.







 WARNING! VARNING! WARNING! VARNING! WARNING!VARNING! WARNING!VARNING! WARNING!

(Jag har inget smink på mig på den här bilden, brace yourself)


Det får avsluta det här inlägget antar jag. Nu ska jag dra världens djupaste suck och öppna matte-boken. Önska mig lycka till.



Pre-lägg

Nu packar Katarina ner sina sista prylar. Datorn och schampoo'n och så vidare. matsäcken också. Vi åker väl iväg mot buss-stationen så hon är där runt 16.45. Jag börjar jobba 17.00 och måste ha lite tid att ta mig till jobbet, låsa ut en nyckel och byta om. Och räkna ut om jag måste ta rast på dom timmar jag jobbar idag? Det blir jobbigt om jag måste det. Nåväl, det ordnar sig alltid. Hoppas bara jag jobbar med någon av dom arbetskamrater jag kommer övernes bäst med bara. Inte för att det är någon jag inte kommer överens med. Men det säger ju sig självt att man inte kan gå ihop som lego-bitar med var enda människa på sin arbetsplats. Sen att majoriteten (alla utom jag och en pool-jobbare) är kvinnor och dessutom medel-ålders (såvida det inte är vikarier eller en av dom två yngre som jobbar där) gör ju att man har lite skilda intressen. Jag skulle säga att dom är skvaller-kärringar och dom skulle nog kalla mig oduglig och lat ungdom. Nej, det skulle varken jag eller dom göra. Faktiskt. Jag trivs bra på mitt jobb. Det är lite synd att jag är Spring-vikarie dock. Det är så svårt att planera sitt liv när man aldrig vet när man ska jobba (i princip). Om dom ringer 06.55 och säger "Hej, kan du jobba 07.00?" och man har planerat att åka och...hälsa på mormor? eller något, vad som helst. Ja, det krockar alltså.

Nog om det. Nu har Katarina packat klart och lagt sig i sängen. Och jag ska gå ut och se hur det går med maten och så vidare. Jag skriver väl ett till inlägg ikväll. Måste skriva om Aladdin-filmerna ju. Vi såg för övrigt 3:an i morse också. Det skall skrivas, räds icke.


(Har ni svårt att läsa texten på the allmighty sword of doom också?)
/B

Ett snabbt inlägg om smärta.

Jag skriver ett snabbt inlägg om smärta. Jag känner djup smärta just nu. Smärta likt reklamen. "NI kvinnor tjatar om bla bla bla, men ni vet inte hur det är när en man är RIKTIGT förkyld-smärta" Är inte säker på att det är riktigt så snubben ovanför skålen under handduken säger egentligen. Men om ni såg reklamen så förstår ni. Ja, åter till min smärta alltså. Min ledvärk för att vara exakt. Jag kan knappt lyfta en sked för att äta glass. Det svider tom när jag skriver på tangentbordet. Tyck synd om mig. Jag bedjar inte om det. Jag tvingar er till det. Jag känner mig helt handikappad.

Nåväl, nu är Kattis tillbaka från toaletten så nu ska vi antagligen sova eller något liknanade. Hon ska ju åka hem imorgon.
(PS. tyck synd om mig!)
(Och vi har sett Aladdin 1 och 2 ikväll, skriver antagligen om dom imorgon)

Elände.

Klickade in på min MaB-kurs nyss. Ja, det ser ju inte så bra ut där inte. Hur fan ska jag ordna det?
Det tar vi imorgon iaf. Jag har ett infekterat sår på armen också. Som påkallades av en plast-flärp som håller igen skåpluckor på jobbet. Det känns mycket bra.

Idag har vi packat ner Katarina så hon ska kunna åka hem imorgon utan att stressa ihjäl sig. Vi har lagat "Halv Special" också. Bröd, varmkorv, potatismos, gegga, rostad lök, senap och ketchup. Kastar upp en bild också!


Det smakade bra kan jag säga! Kuriosa, om man tar två korvar istället för en blir det en "hel special".

Vad mer då? Vi har nyss sett en film!


SPOILER!



College - heter filmen och handlar om tre high schoolkillar som åker iväg över helgen till ett College för att gå på rundtur och en av dem ska på intervju. Err... Ja, i alla fall så gör den enas killen's flickvän slut just innan dom åker för att han är så tråkig. Och då ska han naturligtvis överbevisa henne om att så är inte fallet. Dom åker dit och blir mobbade under tre dagar för att sedan få sin hämnd på dom som gjort dem ont. Självklart får samtliga killar varsin tjej också. Annars vore det ingen vanlig film. Ja, vanlig är nog ett bra ord ändå. Det är en extremt vanlig film. Inget nytt. Det enda jag kan ge ett plus för är att Introt var bra tyckte jag. Jag kastar in ett betyg här nedan!



Så var det med det då. Vad kan jag mer berätta då?

Jag sökte på en lägenhet i Göteborg för någon dag sen. Jag vill verkligen flytta härifrån. Synd bara att jag inte orka plugga. Och än om jag orkade så tar jag mig inte in på dom linjer jag vill. Därav att jag läser lite kurser såhär på halvtid nu. Och det går ju bra precis som jag sa i början av inlägget. (möhööhööööhh....)
Jag hoppas jag kan få en rätt billig tvåa och en 85% tjänst (minst) på en matvaruaffär eller ett äldreboende eller whatnot. Då kan jag flytta och behöver inte oroa mig om att betala lägenheten med pant-burkar.

Jag har tagit massa...bilder idag? på mitt rum...? jag vet inte varför egentligen. Men jag kommer nog på vad jag ska göra med dem sen och då lägger jag säkert upp dem här antar jag. Håll utkik.

Morgondagen då. Ja, det blir att stiga upp och göra som just ingenting antar jag. (katarina nickar medgivande) Tills 20 i 5 kanske när jag ska skjutsa henne på buss-stationen så hon tar sig till sitt tåg. Och vad händer efter det då? Plugga kanske? Och gymma med Martin också. Kan någon slå mig så jag pluggar imorgon?



Nåväl, far-the-well etc etc etc.


Morgondagen.



Imorgon åker Katarina hem till Göteborg. Sorgen är redan stor. Det har varit trevligt dom dagar hon varit här uppe bland snö och ren. Det här blir ett kort inlägg. En liten notis kan vi kalla det. Det blir ett längre inlägg med lite mer om vad vi gjort alltmest och så vidare. Ska försöka kasta upp några bildet också, såklart. Men hon är en sådan bakvänd linslus. Svårt att få henne att ställa upp på bilder. Så, räkna med bilder när hon har händerna för ansiktet och så vidare. Det blir bra ändå tycker jag! Nu ska jag testa kasta in en mindre notis-grej-tjoho här på slutet också. Ska göra en ny senare känner jag, mest för att den jag har nu blev så jäkla stor!


/B

Dagens bravader!

Är få och inte alls intressanta egentligen. Kan punkta upp lite.

  • Vunnit Pengar på Unibet.
  • Köpt Ben and Jerry's och fläskat.
  • Sett en film och lite serier.
  • Designat o-metrar som jag ska visa här nedan senare.
  • Designat en ny Header till Kattis. (samt en o-meter)
  • Snabbtagit några foton för att föreviga dom här 8 dagarna med fint besök från Götet.
  • Käkat kyckling och Pommes med Bearnais.
  • Stekte Palt i morse också <3
  • Snackat med en kompis och förberett oss på att kanske åka och se Hocky på tisdag. Och betta på det.
  • Snackat med en annan kompis om att se Superbowl veckan efteråt. Betta på det också såklart.

En lugn dag på ren svenska skulle man kunna säga! Det blir lätt många sådana när man umgås med trött-monstret som sitter bredvid mig nu! Hon bara sover och sover! Hela tiden!

Nu tycker jag vi kastar upp någar av dom där O-metrarna jag skrev om innan. Självklart gör vi några snabba recensioner utan egentlig mening då också!





SPOILERS!



Först ut tar vi.... ett band.

Hoffmaestro And Chraa - Ett band som inte alls borde ligga i min smak kan jag tycka. Det är inte direkt så man får för sig att headbanga till Crimson Sky och studsa omkring som en gummiboll utan mål. Jag älskar den här gruppen i vart fall. Tycker dom kan dra sin arslen upp i norr och spela lite någonstans. Eller släppa en ny skiva. HÖR NI DET?
5/5 högtalare giver jag eder hur som haver! (Det blir nog bara full-potter i dom här exemplen, var bered på dåliga motiveringar)



Som följeslagare tar vi.....en film.

Serenity - Jag är ett enormt fan av Joss Whedon's alla skapelser. Den killen vet hur Sci-Fi och Fantasy ska formas. I just detta fall vill jag påpeka att, ja, Serenity är inte världen's bästa film. Bla bla bla. en riktigt film-kritiker skulle aldrig ge den en femma. Bla bla. jag kan bespara er tid om ni får för er att kommentera varför jag ger den full pott. Det är min favorit-film. känslan i filmen är obeskrivlig. Speciellt när man sett Firefly, vilket utspelar sig före filmen. Serenity kommer för evigt stå mig så nära hjärtat som en film kan stå. 5/5 alltså!



Som tredje...sak? ut på bloggen hamnar..... ett tv-spel.

Zelda - Tv-spelet som dominerat mitt hjärta sedan mitt första 8-bit. I detta fall länkar jag till "Twilight Princess" enabrt för att jag vill det. Link är en underbar karaktär i en fantasi-värld. Med "svåra" uppgifter och tuffa slag. Egentligen räcker det med att jag skriver "Zelda" va? Det är ett spel man fan inte kan säga något dåligt om. Extra Cred till Koji Kondo för dom extremt välgjorde musik-stycken han komponerat till dessa spel. Gerudo Valley är min favorit.



På fjärde plats i ledet tar vi en Anime-serie. Jag ser faktiskt inte så mycket Anime. Och jag är inte så nördig som jag får det att framstå. Inte egentligen. Lyssna inte på Katarina, hon kommer garanterat skriva ett mot-inlägg eller en kommentar om det här. Var var jag nu då? Anime-serie, ja. Vi tar One Piece där då. Det är den enda serie jag egentligen följer. Ursköna karaktärer och lätt knepig humor. Spännanade story. Robin är min favorit-karaktär där. Det är nåt med svart-håriga tjejer antar jag. Jag har sett 385 avsnitt utan att ge upp. Det säger väl allt. 5/5!



På femte plats i rangordningen kastar vi in en bok.

Paksenarrion - En triologi om tjejen (kvinnan kanske det ska stå i och med att det är ganska många anspelningar på femenism i boken) Paksenarrion Dorthansdotter som tar värvnings i armen i bok nummer ett och slutar som en stark Paladin i slutet av tredje. Många äventyr och välskriva sidor senare såklart. Elisabeth Moon gör ett bra jobb med dom här tre böckerna. Därav att det är min/mina favorit bok/böcker. en solklar 5/5 här också!




Såja, bortsett från den första O-metern jag använde i inlägget om "I am sam" så är det här alla o-metrar jag har i denna stund. Men jag gillar att Photoshopa så, det kan nog hända att det dyker upp fler senare.

Nu vet jag rent inte vad jag ska skriva. Och kattis ser rätt trött ut. Jag tror jag ska tvinga henne att se lite "Married With Children" med mig. Sen kan vi sova. För att ägna morgondagen åt att baka Negerbollar och Kladdkaka. Samt packa antar jag. och andra grejer. Och vi ska äta Halv och/eller Hel-Special imorgon också. Så vi måste handla. Det blir en tung dag. tur man har gymmat (5 gånger i sitt liv).

You Can't Stop The Signal // B

Spel och Dobbel - Resultat

Ja, 2 av matcherna gav utdelning. Den tredje är inte färdigspelad men eftersom jag spelade på resultat så vet jag att den inte kommer att ge utdelning. Jag lanade på +sidan i vart fall. Det är alltid något! Jäkla synd på sista matchen dock. Den hade så satans bra odds. Nåväl, vi struntar i mitt nuvunna "spelberoende" nu!

Vi ser "Married With Children" nu. Underbar serie. Ren och skär humor med budgeten av en student ungefär! Likt "Son of The Beach" Jag kan omotiverat tilldela de båda serierna lite poäng sådär!

Married With Children



Son Of The Beach



Det får vara allt för det här inlägget! Kanske skriver ett till ikväll, om vad som faktiskt hänt idag! Håll utkik osv.

GrandMaster B, Out!

Spel och dobbel!

Jag har lagt ut en enorm summa fördelad över 3 mindre enorma summor på te olika Elit-serie-matcher idag!


  • Skellefteå - Rögle
  • Luleå - Södertälje
  • Modo - Linköping
Nu ska jag inte säga vilka lag jag satsat på och så vidare! Men jag kan säga att en av matcherna ser ut att ge utdelning i vart fall. och om bara det laget jag faktiskt hejar på kan skärpa sig och GÖRA MÅL någon jävla gång så ger det ju utdelning det med. Den tredje matchen har inte börjat ännu. och där har jag spelat på ett resultat. Bra odds. Synd bara att jag inte är en sportig kille egentligen och jag har förmodligen ingen aning om riktigt vad jag gör. Det här med satsa pengar efter hjärtat funkar inte när man spelar!

Nåväl, jag har tro på lagen jag satsat på! Kämpa nu för attsikens! Daddy want's something expensive and you are gonna pay for it!

Piece to all puzzles!

Sam i am, not.

Warning: Spoilers



Men Sam är Sam. Jag och Katarina såg "I am Sam" idag. Vi såg rent utav nyss klart den. Det är Katarinas favorit-film och det är hela nledningen till att vi såg den. Jag kan inte säga att jag ångrar mig. Det var en väldigt bra film, Sean Penn gör en utmärkt roll. Lite...diffust? slut dock. Vem vann egentligen vårdnaden? Nåväl, jag kan ge ectra cred för några scener. Den scenen när Lucy gör mål i slutet och Sam tar upp henne och springer omkring med en flock ungar i hälarna (filmat ovanifrån) ska ha lite extra cred. Jag kan inte sätta fingret på vad det är med den scenen. Jag kan beskriva den som "livlig" men längre än så kommer jag inte. Det är en underbar scen i vart fall. Likaså scenen när han ska tala in ett medelande till sin telefonsvarare.

"Brad: I think you should sound like, a normal person... from the heart! From... the... heart!
Ifty: From the heart
Sam: This argh okay hello thank you for calling this is Saaaaaaaam
Ifty: Wow!
Brad: I feel that was a very thouching moment right there.
Ifty: I, I, I, I felt that one
Sam: High five!
All: High five!
"

(Här skrev jag 150 rader om mina personliga åsikter om utveckligs-störda och deras tanke-gångar som är så underbara. Men det känndes konstigt att skriva om dem när jag baserar dem på personer som jag träffar med ojämna mellanrum om än ganska ofta. Morsan jobbar med människor med svårigheter av olika slag. det tog jag bort och nu är här istället en enorm parantes med bröd-text)

Åter till filmen. Sean Penn gör som sagt en väldigt bra roll tycker jag. Nu är det väldigt länge sedan jag såg "Rainman" senast. Men jag tror att jag skulle sätta Sean Penn's rolltolkning före Dustin Hoffman's. Det lär jag återkomma om när jag än en gång sett Rain Man. Måste ge gamla Hoffan en chans att försvara sin titel där. Skulle kunna jämnföra med Tom Hank's också. Men det känns som inte rätt på något höger. Jag vet inte om jag kan säga att Hank's gör en mycket bättre eller en mycket sämre rolltolkning. Jag kan bara säga att jag är inte redo att jämnföra den med Penn's rolltolkning ännu. Det kanske jag återkommer om också. Den som lever får se. Nåväl! Nu ska jag testa kasta in en bild som ska visa någon form av betyg över lag för filmen "I Am Sam"! Vi ser väl hur det funkar!

Betyget motiverar jag med att filmen sevärd för det första. Det innebär ett godkänt betyg. (2,5 av 5,0 är godkänt på min skala) Sen får filmen lite extra cred för dom små detaljerna i scenerna och den uppenbart vackra rolltolkningen av Sean Penn (Och unge Fröken Fanning såklart, om än jag fokuserat på Penn i den här filmen)!



(Så här i efterhand såg den här betyg-o-metern inte så snygg. Jag ska göra en ny tills nästa gång. Dom små siffrorna är siffra komma fem)


http://www.imdb.com/title/tt0277027/

Sooner or later

Lyssnar jag på i detta nu. Gruppen är ovesäntligt. För nu, later, har jag införskaffat en blogg som jag faktiskt ska skriva i är det tänkt.

Jag har ingen som helst aning om vad jag ska blogga om. Jag har hört rykten om att man ska blogga om sitt liv. Måste man ha ett händelserikt liv då? är det någon som kan berätta det för mig? Nu säger Katarina att "Nej det måste man inte" på släpig göteborska. Och när någon säga på släpig Göteborska är det allvarl.

Jag antar att jag kommer blogga om:
  • Vad jag lyssnar på.
  • Vad jag glor på.
  • Vad jag läser.
  • Vad jag ätit.
  • Hur jobbig dagen varit på jobbet.
  • Allt som jag tycker är bittert (Folk liknar mig vid en bitter gammal man, jag vet verkligen inte varför)
  • Vad mina vänner och jag hittat på för streck.
  • Mitt totalt obefogade hat mot kända bloggare såsom Isabella Löwengrip och Herr Schulman. Fast om jag känner mig själv rätt var det här fömodligen sista gången jag nämnde dom i min blogg. Jag orkar inte hata dem OCH ge dem publicitet. Det är överkurs för mig! (Såvida dom inte gör någor urbota dumt som jag måste skriva av mig om, då får jag skriva om dem. PS. dom är inte dåliga människor, dom har bara fallit offer för mitt hat <3)
Jag blev just grymt sugen att skriva att jag ska göra många listor också. Listar och lappar är min grej.

  • Så, förvänta er mer listor. There, nu skrev jag det!



Ska vi skriva ett inlägg om dagen då montro?

Vi kan börja med maten, jag är en matig pojke. Jag och min kära göteborska vän Kattis käkade Pizza idag. VI hade tänkt njuta en pizza från Cazba men eftersom dom renoverar får Kebabpizza Special vänta. Istället rullade vi mors-farsans Peugot till Tre Kronor och beställde lokala påhitt. Oskaria och Arvidsjaur Special (Samma pizza fast den ena har Bearnais och Oxfile. Den andra har Ren-kött och Creme Fraisce) Anyhow, väl när dom bakade pizzan frågade dom om det var okej om dom la Ox-file på den som skulle ha renkött (antar att dom hade slut ren-kött). Och det var väl okej. Väl hemma smakade ingen av våra pizzor Ox-file. Jag hoppas för deras skull att dom bara råkade ta Rostbiff istället för Ox-fille. Annars förlorar dom mig som kund i vart fall. Dom har aldrig gjort sådana fatala fel förut så, jag håller tummarna för dem.

Vidare till vad jag sett idag då. Det har vankats Animerad film för hela slanten. Shrek 1, 2 och 3! Kan inte klaga, bra filmer om än man har sett dem kanske bara en gång för mycket egentligen. I framtiden kommer jag nog skriva lite utförligare om sakerna jag ser eftersom det är en av dom absoluta största tidfördriven jag har. Har ingen ork just nu dock. Blogg-designen (som inte ens jag gjorde egentligen) tog kål på mig. Det är inte lätt att vara en gammal bitter man ska ni veta.

Det var planerat att vi skulle avnjuta några kalla ikväll också. Men since det sög gav vi upp! Eller, sög och sög. Vi är tröttisar och än om det är löningshelg så tror jag inte det kommer vara så mycket folk ute i vårt lilla samhälle. (väldigt få av mina vänner i vart fall). Så det får vänta. En lärka viskade till mig att det är fest med stort FIESTA lördagen efter denna!

Det får avsluta mitt bloggande för idag tror jag. Nu ska vänner och ovänner bombas via sms och msn. Måste införskaffa några läsare helt enkelt. antar jag. errr... Peace Out - Eyes Only

RSS 2.0