BenQ

Nu har jag gjort klart allt jag måste hinna göra innan jag åker till Skellefteå idag. Betalat räkningar, handlat, packat, betalat M och hämtat/lämnat grejer hos Zarah.

Nu ska jag bara vänta tills bussen går. Skulle bara skriva det. måste göra mig en macka eller något också. Man blir fan inte mätt på varma koppen. Tjingeling /b


Sinklars visa

Jag säger bara:






Jag har inte alls noja på detta Føroyar band. Det är värre än när jag fick för mig att lyssna på Bjelleklang en hel himla massa mycket. Jag har någon softspot för Acapella måste jag erkänna. Riktigt skön musikstil. Nu var det inte så att "Tyr" gör Acapella, utan, det handlar om språket dom sjunger på. Norska, Danska, Isländska och numera Färöiska(om än dom inte sjunger på färöiska som jag fattat det, inte i alla låtar i vart fall) passar bra tills den här sortens musik. Svenska också såklart. Och Engelska. Tyvär så tycker jag inte att finska passar. Mest för att jag inte kan språket! (Err, kan inte norska, danska, isländska eller färöiska heller för den delen. Men jag förstår mer av dom språken än av finskan)
(Finland har ju dessutom hundratals band som sjunger på Engelska som jag lyssnar på.)

(Vi kommer att kalla detta "parantesinlägget")

Nej jag skulle egentligen bara klicka dit dom där två videorna för att visa vad jag har noja på. Och nu är det gjort. Så, nu ska jag ta mig en dusch för att sen köra förbi jobbet och lämna in min tidsrapport för den här månaden.

Err....Pikkopullat /b

Huldran

Vem var det som hoppade till av den där låten? Var det ens den där låten? Helen, berätta! Visst är det där en av låtarna till ett av banden som har en sångare som är så jäkla lik sångaren i ett annat liknanade band.

Nu sitter jag på MSN och förklarar begreppet stjärnstopp för Katarina. Och irriterar mig på mitt Internet, det vill inte fungera som det ska. Vad är meningen med att ha 100/100 om man laddar en sida lika snabbt som Elsy, 88 som skaffat modem för att det är billigare att läsa Aftonbladet och Norran på nätet än att köpa tidningen varje dag.

Nåväl, jag hittar inga fel på anslutningen så jag hoppas väl att det går till sig. Annars får jag ta på mig min arga röst och slå en signal till min leverantör.

Igår gick jag och la mig lite för tidigt och vaknade alldeles för sent. Jag känner på mig att jag inte kommer sova alls i natt. Det är antingen eller. Det kan hända att jag är lite övervilad och somnar på direkten jag lägger mig också.

Vad händer idag då? Nej ingenting vad jag vet. Ska höra med Martin och Åman om vi ska dra på gymmet.

Nej nu måste jag gå och laga frukost/lunch Je suis en tres belle fille avec une canard maron /b


The ballad of John and Yoko.

Nu har jag haft lite bloggpaus. Har känt mig lite krasslig och mest legat ner i sängen (och jobbat (på jobbet))

Jag har nyss kommit hem från jobbet och ska snart gå och laga mat. Har bara käkat en semla idag. Och dom vanliga 12 liter med kaffe. Jag har dragit på mig något i min fot också. I förrgår när jag sett klart Star War's och ställde mig upp så började foten göra ont och så har den fortsatt. Tills i morse. Nu gör den bara ont om man vrider på den lite för mycket. Då har det däremot börjat göra ont i vaden istället. Antar att det är för att jag gått så konstigt.

Jag har mailat om sommarvikariatet idag också. Så jag hoppas jag får vara på D-sidan i sommar. Det blir ett litet kort inlägg lite snabbt så här bara. Jag måste verkligen käka något. Skriver väl mer ikväll.

Fare Thee Well /b


Mr Rock 'n' Roll

Nu ska jag snabbskriva ett litet inlägg här innan jag ska gå och laga middag, hade jag tänkt.

Jag är otroligt missnöjf med att dom aldrig släppte mer än 3 dvd:er av Son Of The Beach. Jag vill ju ha alla avsnitt? Tänker dom inte på mig? Läser dom inte min blogg? Vad har dom för sned värld där borta i Amerikat? I demand Son Of The Beach! I demand some Johnsson's!

Höhö, jag läser nu att dom visst har släppt SOTB (andra delen) på DVD. År 2008. Tji där fick jag. Nåväl, då måste jag väl importera skivorna antar jag. Skulle vara Webhallen som kanske har dom här skivorna kanske. Jag måste kolla i alla fall. Hmmms, nixnej, dom hade bara Volym 1. Vad surt för mig. Kanske ska kolla SF-bok's hemsida också. Dom har många knasiga saker som jag gillar som inte finns någon annanstans. Dom har det inte heller. Ja, då blir det väl Amazon då antar jag. Där finns den för 36 silver-dollar's. Ja, det kanske är lika bra. Jag ska ändå köpa lite böcker från Amazon så. Varför inte kasta med några dvd-skivor där också. På tal om Amazon, jag ska ge dem berömmelse utav bara den. Ofta när man beställer hemleverans från Svenska företag till mitt lilla samhälle så slutar det relativt ofta med att paketet hamnar på posten i vart fall. Trots att man betalar 7 MIljoner kronor extra. Som när jag köpte min tv. Satt hemma på helspänn och väntade på HEMLEVERANS. Fick ett pappers-avi i brevlådan. "Hej, du kan nu hämta ditt paket på Postkontoret...blablabla....adress...blablabla (Det var extra jobbigt för dom hade just lagt ner postkontoret i Arvidsjaur, fast, det fanns tydligen ett litet utskott kvar) Ja men hur som haver, när jag beställt från Amazon så kommer paketet naturligtvis med flyg från Amerika (eller om dom nu kanske har några europeeiska lager) Väl på flygplatsen hoppar paketet på en dithyrd Taxi-bil. Denna taxibil's förare ringer upp på lämnat mobilnummer och frågar var jag vill att han ska lämna paketet. Det är Service. Och den servicen kostar inte några jävla 900 kronor ska jag säga. Det är Standard-peningen för frakt som betalas, enbart. Jag kan tänka mig att Amazon inte alltid går i plus på sina affärer, som när man köper en liten grej som skeppas till Arvidsjuar (dåliga förbindelser gör nog fraktkostnaderna dyra. För att inte tala om taxiresan). Men dom har nog råd med det också. Hur som helst, Amazon's leverans-service (Amazon's service över huvud taget) är enormt jäkla bra. Nu vet ni det. Kan ju vara bra för den som tvekat om att köpa saker från Amazon för att man måste importera grejerna. Det fungerar sweet som bara den.

Det här var mitt korta inlägg före maten alltså. Skål /B




Espen Lind, Askil Holm, Alejandro Fuentes & Kurt Nilsen.

Jag behöver nog inte skriva vilken låt det är rubriken handlar om. Det jag däremot måste säga, det är ett tvång jag har, är att Kurt Nilsen må vara sjukt duktig, den bästa sångaren av dom 4 rent utav. Men Alejandro's raspiga klinga är utan tvekan skönast.

Idag har jag jobbat 07.00 - 15.00. Jobbade med Lina på morgonen AKA allt är klart i god tid. Jag hoppas att jag får jobba i helgen också. Men det ser inte ut att bli så. Still, jag håller tummarna!

Det blev inget träningspass igår. Och det blir inget idag heller. Så, nästa vecka får vi köra 25% hårdare på varje pass för att ta igen.

Vad som händer ikväll är förmodligen Öl och Star Wars. Det låter så i vart fall. Och inte mig emot måste jag säga. Tror dock inte jag tänker se alla 6 filmer på rad. Eftersom jag hoppas att dom ringer och väcker mig 06.55. Då kan det vara bra om man inte sitter mitt inne i femte filmen och är halvfull. Men det kanske bara är jag som tycker det.

Åh min gud, nu gick "sommar och sol" igång i min kära Winamp. Jag minns när jag köpte den skivan. Och ut en väldigt logisk synvinkel så kommer jag istället att tänka på när jag köpte Offspring's skiva "Americana" istället. Hur jag som liten palt satt på kökssoffan med min CD-spelare och lyssnade igenom skivan. Det var 1998 så jag var 10-11 år gammal, förmodligen 11. För att inte tala om att jag var hemskt jävla nöjd med mina väl spenderade pengar. Jag stirrade mig nog blind på den där handikappade ungen på framsidan om omslaget. Sen vända jag omslaget och läste låt-listan så såg jag ju att det där krypet som pojken hade i knäet hade dödat/ätit upp honom. Jag tänker nog inte ens stackars. Jag hade nog för mig att det var så det skulle vara när man lyssnade på "hård" musik. Nej nu måste jag genast slå igång lite Offspring alltså. "Staring at the sun" blir det nog. Den och "She's got issues" var mina favoritlåtar. Kanske att "Have you ever" var med där i toppen också. Den där jäkla "Pretty fly for a white guy" lyssnade jag bara på när någon av mina kompisar ville höra den. Samma med "Why don't you get a job". Fast! Nu minns jag att även "The kids aren't alright" också spelades flitigt. Jag spelade nog alla låtar flitigt. Utom Pretty fly for a white guy och why don't you get a job. Och som jag minns det var det dom låtarna som blev mest kända. Det var i alla fall dom låtarna som ältades på MTV och liknanade. Så som jag minns mig, om någon kan rätta mig får ni gärna göra det.

That's the way the cookie crumbles. Gone gone /B



Coca Carola.

Jag har beställt en flaska Coca Cola Zero av morsan när hon ska ut och handla. Det fick mig att tänka på Coca Carola. Coca Carola får mig att tänka på sommar. Och öl. Väldigt mycket på öl. Det finns säkert några här som känner igen gruppen. För er som inte gör det slå igång:

  • Kloner Av Mig Själv. (När du går längst gågatan på sommaren.)
  • 1000 Dagar. (I bilen)
  • Döda Dej (Den passar nog inte till något egentligen, still, lyssna på den)
  • Hör vår bön (När man inhalerar öl)
  • Öl (Också när man inhalerar öl)
(Avnjuted med en billig öl. Det är inte samma känsla att dricka "dyröl" som Staropramen eller Carlsberg när man lyssnar på det här. Sofiero, Pripps Blå och Kung är att rekomendera. Mest av allt Pripps Blå)

Den första, och enligt mig bästa, låten jag hörde av denna grupp var "Kloner av mig själv." Den andra kan ha varit en låt som heter "Promenad". Den är också rätt behaglig när man promenerar eller sitter på en brygga. Det känns skumt att lyssna på dom här låtarna just nu. Det här är ett äkta säsongsband. Jag vill nästan att ni ska notera att jag först skrev "....ett äkta dansband". Nåväl. Jag har inte alls lite att göra.


Det råder brist på Coca Carola's låtar på youtube. Den här hittade jag dock.

"Är det fel att sväva i det blå?
Även fast vi vet att det inte ska gå.
Är det fel? Att dansa och vara glad?
Jag vill bara skrika att vi vann idag"

"Jag minns så väl det var 70-tal.
Jag var lycklig som ett barn.
Stubbat hår och Mohikan.
Med en Skateboard runt på stan"

"Jag lever instängd i en kartong.
Jag hoppas jag får komma ut någon gång.
Jag vill se lyckan och längtan med nyfikenhet.
Utan förbundna ögon och trasiga knän."

"Harald var grinig. Harald var ett svin.
Harald slog sin fru och sina barm.
Harald kröka, ja nästan varje dag.
Harald visste aldrig var han hade var't"



Imorgon ska jag jobba 07.00 - 15.00. Dom ringde lite tidigare än dom brukar och berättade det för mig. Så nu ska jag höra efter hur vi gör med gymmet imorgon. Om vi åker och gymmar idag (vår lediga dag) så spelar det ju ingen roll om vi inte gymmar imorgon. Och det är ändå planerat att vi ska på gymmet ikväll. Jag och Martin i alla fall. Vet inte om Åman är så peppad på det när han tränar Innebandy utöver våra pass. Och om han inte är med ikväll och om vi struntar i att träna imorgon så har han missat två pass den här veckan. Han var och friade en av dagarna. Den jökeln. Nej jag har seriös torka. Jag har skrivit på tomgång sen första bokstaven. Nu ger jag mig.

"Akta dig för den där trappan!
- Vilken tra-pa-pa-pa-pa-pa-pa-pa" / Lill-B


Ormurin Langi

07.05 - Hej Björn, kan du börja klockan sju?
            - Jodå, vad är klockan nu?
            - 5 Över.
            - Jahaja.
            - Ja, du får komma när du kommer.
07.19  - Framme på jobbet.

(Obs 07.19 är lite difust eftersom alla 253 klockor går olika på jobbet)

Och nu är jag hemma. Det var en kort tur bara. Men det innebär att det inte blev något gymmande på morgonen. Så, det gör vi ikväll istället. Mer än så så vet jag inte vad som händer idag. Blir nog att se några filmer. Mitt nya hemmabio är Wonderschön't. Och vem vore jag om jag inte nötte in det ordentligt dom första dagarna? Inte mitt vanliga nördiga mig inte.

Hon som ringde tyckte för övrigt att jag lät piggare än jag brukar göra när hon ringde. Och det kanske jag var. Jag har trots allt gått och lagt mig tidigt nu i flera veckor tycker jag. Jag sover inte fler timmar, men, jag lägger mig tidigare. Väl på jobbet så träffade jag hon som ringde från personalpoolen. Hon sade att jag borde få en tjänst på D-sidan. Och jag kan inte mer än hålla med. Det skulle vara perfekt för min ekonomi. Men det finns inga tjänster att gå på. Det byts och försvinner folk hela tiden tycker jag. Men dom tjänsterna får jag inte ens söka eftersom jag inte har utbildning. Och än om jag skulle få det så går alla som ska omplaceras, alla som vill byta antal timmar och alla som redan är anställda före mig. Det känns bara en snärt hopplöst om vi säger så. Men, jag är glad att jag får springvikariera ändå. Trots att det är ett helvete att planera sitt liv när man aldrig riktigt vet hur man ska jobba. Nej en schema-rad vore skönt att ha. Om än så bara en schema-rad för en säg 70% tjänst. Då är det 70% av jobbtimmarna jag inte behöver lirka och tjorva med för att jag kanske kan få jobba. Fan en 50% skulle vara skönt det med.

Ja det är inte lätt när det är svårt.

Vad mer skulle jag ha berättat för er? Mina trogna tjocksockar har ramlat sönder. Ett-tusen-och-femtio små hål är vad dom består av. Och en tråd. Det kan vara intressant, för min mormor. Om hon nu visste hur man läser en blogg. Eller hur man använder en dator. Det är inte lätt när man inte hittar start-snöret till datorn.

Blaargh, nu dog mitt winamp också. Det är alldeles tyst. Vad hemskt. Nu går jag och äter.

Bluuarrrh / B-luuuaarrghh!


If you tolerate this your children will be next

Jag är inget jättefan av Manic's om jag får säga det själv. Men inte är dom dåliga inte. Idag (ikväll) ska jag nog göra en bilderblogg tror jag. Självklart skriva lite texter också. Men det blir nog mest bilder. Here it goesgoesgoes.


Idag när jag kom hem från gymmet så plockade jag upp min kamera och skulle kolla om jag hade något på minneskortet. Där fanns några bilder från när Mimmi var här senast och hon uppenbarligen snodde min kamera. Här får hon tillbaka för sina gärningar i vart fall (Fast jag tror inte att jag lägger upp den här bilden rör henne i ryggen)




Det gräddades godsaker också. Det var självklart jag som var gräddmeister. Det ser man eftersom resultatet är så jävla lysande. Liksom att jag botade världs-svälten, om än bara för en millisekund, när jag gräddat färdigt.


Under tiden jag gräddade läste jag tidningen (Piteå-Tidningen) (PS. jag gillar Norran).


Jag hade fyrbent publik. Hundskrället var naturligtvis där som stöd och ville inte alls ha mat av mig.

Nu måste jag ha en liten mellanrubrik. Jag har fått/hämtat mitt nya hemmabio idag. Jag har invigt det. Jag älskar det. Trots att jag var tvungen köpa till en kabel för att få det att fungera. Ska lägga upp en bild på det  Kanske två.



På den här bilden ser ni bland annat.

Mitt Pokersett från Unibet längst upp till vänster. Under det ligger det ett "Drink-schack".
Hmmm... på hyllplanet i vänstra hörnet ligger det diverse kablar, drink-roulette, drink tre-i-rad, scart-adapter, två bakluckor till tv-spelsdosor modell WiiMote och några batterier.

På hyllplanet längst ner till vänster ligger det mest ett Gamecube med 4 dosor och Konga's, ännu fler sladdar, tre tv-spelsdosor varav två är modell Wii nanchuck och en Wii Classic. Ett silikonhölje som ska skydda Wii-mote'n. Och säkert några batteriet också.

På höger hyllplan våning 2 ligger dagens inköp då. Själva enheten då alltså. Bakom enheten ligger en 7-8 sladdar och hopar sig. Däribland HDMI-kabeln som jag var tvungen köpa till. (psst, 200 kr för tre meter....dollarstore....)

På hyllplanet under gamle trofast. En inflyttningspresent/födelsedagspresent (eller julklapp) av mina föräldrar. Åh gud vilka underbara stunder jag har haft med denna DVD. Komedi, tragedi, action, kärlek, sex, fantasy, sci-fi och så vidare. Den får stanna där under och invänta den tid när den behövs. (säg en natt när farsan ska upp och jobba alldeles för tidigt och det kan vara bra att inte ha basen från hemmabiot dånande såhär rummet snett ovanför där han sover.)

Ovanför tv-bänken står mina kära dumburk och glänser. 37" Handspree. Kostade alldeles för lite egentligen när jag köpte. Jag trodde att den kanske skulle rackla och hålla på. Men den står stolt än så länge. Där runtikring står 3 av högtalarna till hemmabiot samt Sensor Bar'en till Wii:et.

Till höger om tv-bänken står mitt Wii med tillhörande ladd-station som i detta nu är fullokuperat av mina två dosor. Det ligger en nätverksdosa där någonstans med. Och under wiiet ligger några Wii/Gamecube-spel.

Just till höger om tv-spels-stationen står Subwoofern till hemmaiot. Nu är alla högtalare utom dom två som hänger på väggen bakom uppvisade. Dom orkar jag nog inte ta med. Ska dock visa en bild på datorn sen också. Så ni får en fullständig bild av min media-station.


 Här har ni då min dator. Min mobil är med på ett hörn där ser jag också. Inte för att det här egentligen är något att hurra om så måste jag säga att jag trivs bra med mina media-prylar. Min mobil är av märket Sony Ericsson, modell w960i. Min dator är (för er som faktiskt kan det här) en Quadcore (2,66GHz) med fyra glada giggar i ram. Så den fungerar bra att arbeta med. Skrämen är av märket BenQ och är på 22".  Tangentbordet är av model stenålder och märke Logitech. Musmattan är också av model stenålder. Den borde jag verkligen byta ut. Musen därmot är reltivt nyinhandlad (G9). Hmm, vad kan jag mer berätta om. Högtalarna är inget att prata om. Det ligger några minneskort här och var också. Det enda jag egentligen använder är det som sitter i kameran. Nej det får nog vara allt om det här. Jag ska avsluta det här med en bild på Den Heliga Graalen. Den får dock ingen bildtext. Tingeling / Beter Ban!


(Jag ändrade mig, jag måste skriva att det är min fot med socke som syns där)


Silver Tongue

Vad ändå in i glödheta? Här hade man skrivit en tjugo rader och så försvinner bara texten? Nåväl, jag pladdrade på om att jag inte kunde välja rubrik för att båda låtarna i min spelningslista är nyligt använda som rubrik osv. Så jag slumpade fram en anna låt. Den som står i rubriken. Sen skrev jag att jag tycker silver är fint och att guld kan ta sig i rumpan. Vi lämnar det där.

Jag skriver inte nog mycket om bitterheter och sånt tycker jag. Så nu ska jag skriva över bitterhetens klimax idag (det var dock inte mycket att hurra för ändå).

Det var då så här att man måste fylla i ansökningspapper för att få jobba som sommarvikarie i sommar och det kan jag väl gå med på. Det som är dumt är att dom har ändrat reglerna så man kan bli placerad var som helst. Fast dom borde placera mig där jag redan är introducerad i och med att det är ju billigare för komunen, och det tycker dom om. Det är nästan så att jag vill ta flera extar introdagar på C-sidan bara för att dom ska förstå att man måste lägga ut pengar för att kunna sköta det dom måste sköta. Dom har dåligt om folk inom vården men satsar inte direkt några pengar på att ordna det. Inte vad jag kan märka i vart fall. Mig borde dom dessutom anställa på någon deltid eller liknande i och med att jag har lägre lön än dom med utbildningar. Fast så funkar det såklart inte. Det vore faktiskt mäkta orättvist att neka dem med utbildning platser för att någon annan kan göra jobbet lika bra med får mindre betalt. Men dom borde ändå. Så att jag får mer pengar. Ja nu vidare till bitterheten då, det där dokumentet som man ska fylla i och skicka in blev inte "annonserat" om fören i mitten på förra veckan om jag inte minns fel. Och det ska vara inlämnat den 25:e den här månaden. Vilket ger lite väl kort ansökningstid kan man tycka. Speciellt eftersom dom som söker jobbet är springvickarier hela bunten kan ju lika gärna hälften av dem missa att dom måste göra det eftersom det inte är säkert dom ens är på jobbet och kan se informationen (som för övrigt inte är direkt välskyltad). Själv vet jag bara om det för att våran kära chef berättade det för mig personligen någon kväll när hon likaså var in på avdelningen och kollade läget. Hon som är chef nu är för övrigt egentligen sjuksköterska på avdelningen och jobbar nu medans den nyinsatta chefen har fullt upp med att föda barn och allt vad som kommer efteråt. Hon gör ett bra jobb tycker jag i alla fall. Det är inte så att jag har några klagomål på chefen som hon jobbar för. Till bitterhetens sötma då. Ändå sen chefen berättade det där för mig så har jag försökt att få fylla i pappershelvete. Det ska gå att kirra på Arvidsjaur's hemsida, men, just den länken på hemsidan fungerade självklart inte. och det gör den fortfarande inte. Det står att man ska ringa komunväxeln för att fixa papprena på annat sätt. Så det gjorde jag såklart. Då har dom angivet fel nummer på hemsidan så det första som händer är att man blir kopplad (det är dock nästan aldrig väntetid i vårt lilla samhälle, men ändå, man tycker dom borde göra rätt från början). Väl framme hos ansvarig pappersutgivare (det är inte den officiella titeln på personen jag pratade med) får jag veta att han inte har några papper på kontoret. Visst kan dom dra fler. Men jag menar, eftersom dom nyss lagt ut annonsen om att man ska söka (och om dom vill ha några vikarier i sommar eller om dom har tänkt jobba själv) så borde dom ha förberett det där så det flyter på. Speciellt med den korta tiden man har på sig att söka. Men det kanske bara är jag som tycker så. Hur som haver så skulle då chefen maila in namnen på dom som brukar vara vikarier till personalpoolen så på något sätt ordnar det sig förmodligen ändå. Men ska dom hålla på och kräva att man ska fylla i papper(vilket man borde ha som krav för sådana här jobb) och så vidare så kan man minst kräva tillbaka att det ska fungera som det ska.

Nu ska jag i alla fall släpa arslet till det stora tegelhuset imorgon och fixa det där pappret. Dom får väl dra ut det åt mig på plats om dom inte har fixat fram några innan dess.

Det var något mer jag hade tänkt skriva om som jag läste på Aftonbladet. Men jag har totalt tappat bort det. Det var säkert inte intressant ändå. Jag kan skriva att jag ska gå och göra en macka och sen slå igång en film. Jag tror jag ska vara ledig imorgon om dom ringer på morgonen och ber mig jobba (det kommer ju aldrig hända att jag säger nej trots att jag har bestämt mig för att inte jobba). Jag känner att min rygg har fått ta några smällar som jag gott hade klarat mig utan.

Nej nu ska jag ta mig mig an att göra min jäkla macka. Hejdå macken, vi ses imörrn (åh vad jag har kuriosa om just den där linen) / B



You never can tell!

Yeah, Chuck Berry rockar mattan av golvet. With a twist.

Nu lyssnar jag på Breaking Benjamin medans jag skriver. Annars sitter jag bara och vrider mig i stolen och sjunger om Pierre. Jag tror jag ska skriva ett någotsånär långt inlägg idag. Jag har lite energi över från jobbet. Nu fastnade jag i en annan låt. Som jag måste skriva om känner jag. Den gav rubrik åt ett av av mina tidigare inlägg.



Ovan ser och hör ni alltså låten i fråga. Kastar in en länk här om sångaren Rodney Crowell. Jag vet egentligen ingenting om honom. Så vitt jag vet har jag bara hört en låt och det är givetvis den jag länkat ovan. Jag känner mig i musik-tagen idag. Jag gjorde ju ett sådant där inlägg om dom tre kommande låtarna i min spel-lista för ett tag sedan. jag gör nog ett likadant den här gången. Fast med 4 låtar. Det kommer funka såhär att om ni klickar på låt-namnet så får ni se texten. Och klicklar ni på artisten så hamnar ni på någon faktasida/officiel sida för densamme.

Here it goes:

1. Qntal - Flamma

Det jag vet om bandet är att det är Tyskt. Att dom sjunger på Latin och Gammal Tyska (av någon sort). Även att det är någon form av synth-medeltida-stil på musiken. Väldigt skum musik. Och inte alls mig i smaken egentligen. Men jag gillar att dom sjunger på Latin, detta trots att jag inte förstår språket. Jag har läst någonstans att dom texter dom har är historiska skrifter. Det står säkert mer om det i artist-länken. Här finns låten.

2. Danne & Jonas - Maria du måste höra.

Jag tänker inte ens försöka hitta text och artist på nätet. Danne, är en kompis till en kompis. Bodde i Trollhättan förut, i vart fall. Det är han som är Danne i "Danne & Jonas". Jag vet inte riktigt vad jag kan säga om den där låten. Den är ju mäkta inofficiel. Dom enda som ens hört talas om killen (som läser min blogg då) är Pål-Krogart Jesus (döpt till detta efter att ha hetat "strömkalkonen" vid barnsben) och Struts-mattan (min vän som är vän med Danne).

3. Lasse Winterdäck (I folkmun: Lars Winnerbäck) - Hugger i sten

Jag har länge, länge, länge hållt på att jag inte gillar Lasse Winterdäck (därav det vackra "ök"-namnet). Väldigt länge rent utav. Det här inlägget går ju direkt till Struts-mattan alltså. För det är väl med henne jag haft flest diskussioner om L.W ändå. På senare tid har även Katarina varit med och diskuterat om honom med mig. Jag tycker fortfarande inte om honom, egentligen. men han har några låtar som rent utav är bra. Hugger i sten, Du hade tid, Kom, Kom ihåg mig då Sen du var här är dom låtar jag tänker på. Jag ska ju inte vara blyg nu, så, jag ska säga att jag har sett filmen om Lasse också. Solen i ögonen heter den. Jag såg den med Katarina när hon var och hälsade på mig här uppe. Nu erkänner jag officiellt Lasse Winterdäck som lyssningsbar. Jag gillar hans version av "nå skruva fiolen" eller vad den gamla bellman-dängan heter också.

4. Johnny Cash - Man in black

Egentligen känns det så himla onödigt att skriva om Cash. Jag kan citera valfri 14-årig flicka år 2003 angående Josh Hartnett (kanske) "Jag blir alldeles våt i trosorna...." Det kändes ännu dummare att skriva sådär än att inte skriva något alls. Vem är jag förneka er min dumhet, liksom. Nej men om jag ska vara seriös om det här så måste jag säga att han helt enkelt var en underbar musiker. Elvis (må han vända sig i graven, jag bryr mig inte) framstår som ett toffeldjur på havets botten, för mig. Och då ska jag säga att Elvis var bra även han. Men dom spelar inte i samma liga. Inte i samma sport. Inte i samma värld. Om jag ska nämna fem musiker som är för mig nära hjärtat så är Cash en av dem. Jag kan skriva upp 5 stycken såhär bara för att också.

  • Johhny Cash
  • Klaus Meine
  • Corey Taylor
  • Kurt Cobain
  • Billie Joe Armstrong
Bara för att nämna några. Och det finns många fler. Och alla har sina orsaker (förvånande). Ja, vad höll jag på med innan? J. Cash var det ja. Jag avslutar med att säga att han är en av tre speciella musiker jag skulle ha dödat för att få se live medans dom var i livet. Han sitter där tillsammans med Cornelis Wreewijk och Kurt Cobain. På tal om Cornelis så har jag hört att det ska göras en film om hans liv. Ingen ansvarig som vill verifiera det dock. Jag håller i vart fall tummarna för det. Det gör nog min farsa också. Det enda jag är riktigt glad över att jag ärvt från farsan är hans musik-smak (om än jag vändit och vridit på den). Han lyssnar mycket på Metal (riktig metal) Samt Cornelis, Nationalteatern och Cash. På senare tid har han även börjat lyssna på Radio-dängor också. Det är ignorerar jag dock. Eller, på senare tid har farsan blivit Svamp-bob-musik-svamp. Han bara suger i sig allt han råkar höra. Men vid mina mycket unga - yngre dagar var det bara Black Sabbath, Scorpions, Dio, Nazareth, Pink Floyd, Status Quo and so on. Morsan har alltid varit någon form av svamp när det gäller musik. Och syrran lyssnar på vad som får bilrutorna att vibrera hårdast (Fast jag är bombsäker på att även hon blivit inpräglad av farsans musik och bara lyssnar på dunk-dunk-bam-bam-synthsträng för att hennes kompisar gör det).

Nu lämnar vi musiken för idag. Ska skriva lite så smått om min arbetsdag hade jag tänkt. Jag har gjort klar min introduktion på C-sidan nu, ska dock be att få en/en halv dag till för att riktigt lära känna de boende behov. Jag kommer nog trivas där också tror jag. Men jag kan garantera att jag kommer trivas bäst på D-sidan ändå. Trots att arbetet är tyngre där. Det känns bara närmre hjärtat (kanske för att jag jobbat där sen i somras och bara varit på C-sidan i två dagar, men, jag tror inte det)

Vidare så har jag sett klart Planet Earth nu och jag kan ge det goda betyg. Dom har verkligen fångat naturen på underbara bilder. Jag är dock inget stort fan av berättar-rösten, men den fungerar. Jag kan varmt rekomendera dokumentären för intresserade folk.

Ikväll blir det ett gympass igen. Vi åker nog på lilla gymmet skulle jag tro. Annat är det har jag inga planer och det känns lika bra det måste jag säga. Inte för att jag är trött. Jag känner mig lat bara. Nu ska jag ta mig an att göra något annat än att skriva i den här nedrans bloggen i vart fall. Stay Black / B


Revisted.

Min rygg är så himla stel att jag utan problem skulle kunna byta plats med Golden Gate-bron utan att böja den. Sicken tur för mig att jag idag ska göra Introduktion på avdelningen där majoriteten av vårdtagarna inte kan gå själv och man behöver alltså göra många lyft.

"It's just like hear Johnny Cash sing Walk The Line"! Någon som hört det där förut? Rodney Crowell sjunger så i vart fall. Hur som helst, mitt i den där låten fick jag för mig att det betyder att - när man hör Cash sjunga Walk The Line blir jag arg, upprörd och ledsen. För att jag inte har någon chans i världen att se honom sjunga den där låten live framför mig.
Det finns inga värre problem än I-landsproblem. Jag kan nästan backa upp det också. Scenario: 18 år gammal man bor i valfritt samhälle/stad. Vi säger Skellefteå för att det ligger mig nära. Där sitter denna man och glor på TV på dagarna för att det inte finns något bättre att göra. Och han vill verkligen göra något. När man då bor på ett sådant där ställe så finns det ju potential för att saker ska kunna hända. Saker som festivaler, spelningar, sport-evanemang etc etc osv osv. Det finns pengar, folk och tid. Ändå händer inget. Då sitter denna man och petar naveln istället. Blir allmänt o-peppad på livet. Om han jobbar sjunker hans arbetsmoral. Han kan tycka att livet är så himla trist att han rent saknar något att leva för. Och jag vet, saknar man något att leva för har man fan inte letat nog hårt. Det kommer en upprörande slutklämm också. Den här mannen lever alltså i ett samhälle med potential. Jämnt emot en varslad Asiat med 12 ungar och en korghydda. Där finns det inte mycket potential för personlig lycka (Det är det som är kontentan egentligen, vi är alla egocentriska).
Att Asiaten har andra problem är inte min lyckas problem. Asiaten är nästan säkert lyckligare. Han skiner upp som midnattssolen när han lyckas införskaffa mat på bordet. (Jag vill påpeka att Asien varken är ett U-land eller ett Land för den delen, jag är inte så dum som min spegelbild ser ut) När våran västerbottniska man skaffar mat på bordet sjunker hans personliga tillfredställelse ännu mer för han var helt klart sugen på köttbullar, men det fanns inga hemma så han blev tvungen att äta fiskpinnar istället. Det är hemskt att leva med sin egen lycka i ett I-land.

Jag är yrvaken för övrigt.

Vidare, jag läste lite om den där studentfilmen på 2 minuter där dom vandaliserade SJ:s egendom. Läste en del av kommentarerna på Afton-H också. Och det enda begripliga som stod var att vi borde avveckla Konstfack och självfallet att vandalen skulle Polisanmälas och krävas på ersättning. Jag har inget emot konst, över huvud taget. Men på någon annan's egendom hör det fan inte hemma. Det kostar för mycket. Vill du att din konst ska synas kan du köpa en annans eller något sånt. Inte ideelt för konstnärerna kanske. Måla dig i ansiktet och vandra omkring på plattan och fråga folk vad dom tycker. Så får du feedback i något annat än allmäna medier. Om än all publicitet är bra så finns det får få anhängare till (till exempel) Graffiti som konst. Dom flesta ser det nog som vandalism.

Vidare, jag läste om den där 13-åriga pojken som gjort en 15årig flicka på smällen också. Men jag vågar inte skriva om det och vad jag tycker om det. Jag hade en diskussion igår där det framgick klart hur mina tankar låg. Och ja, det känns som att det borde kännas som att det ska kännas att jag skulle "outa" den personen jag hade diskussionen med om jag skriver om det här. Så, jag låter det vara osagt. Det viktigaste är ändå vad jag tycker om det hela. Inte vad ni tycker om vad jag tycker.

Nej nu måste jag kasta mig i duschen och leta fram några kläder. Måste käka också.

Ching Chong / Bong (-bong +jörn)!


Hangin' out. Down the street.

Ja nej jag blen helt plötsligt så himla o-peppad att skriva. Jag har jobbat idag. Ska jobba imorgon. Ska se film idag. Mitt hemmabio är fortfarande under behandling. Jag har dåligt i ryggen. Blargh. Nu gick jag.


Take A Bow.

Vad händer i min värld? Som sol på en regnig dag ramlar en kommentar från en "Anna" in i min blogg?! Vem är denna Anna? Läser folk min blogg? (Någon annan än Katarina och Amanda alltså.) Hon yrkade på att jag skulle lyssna mer på "Muse" och vem är jag att säga nej? Nu sitter jag här med Muse i öronen precis hemkommen från jobbet. Och "allsmäktigt-jords-skapande-ologiskt-fenomen" vad jag önskar att jag kunde skriva om precis allt som hänt på jobbet idag. Men nu ska jag skriva klart om Anna först. Eller, jag ska egentligen bara lägga till en rad, för, jag klickade naturligtvis in på henne blogg fast besluten att ta reda på om jag känner denna Anna. Det verkar inte som att jag gör det. Det verkar som om att vi har gemensamma intressen i vart fall. Men nu var det inte det jag skulle skriva om heller. Högst upp på henne blogg var det en bild från Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street. Det stod även där  soundtracket är grymt, och det kan jag inte mer än hålla med om. Hur som haver, det fick mig att blicka tillbaka på en tidigare konversation med Kattis om Johnny Depp och att han är den enda mannen jag skulle kunna tänka mig att ligga med såvida han bar piratkläderna, barberarkläderna eller läderlappen från Cry Baby. (Detta scenario är inget jag siktar på utan ett "om jag var tvungen att välja en man"-scenario). Höhö, det kommer jag få höra om Martin råkar läsa min blogg någon dag. Från det ena till det tredje fick just ny innebörd ser jag när jag läste det jag just skrev. Anyhowser, nu ska jag kryptera min arbetsdag lite löst å en höft.

erhhm... Jag fick en hjärtattack bland annat. När jag stressade som mest på kvällen och ett av larmen tjöt så sprang jag naturligtvis dit och samma sekund jag öppnar dörren ramlar en kvinna in i mitt ansikte. Jag doc nästan på riktigt så rädd jag blev. Och hon bara skrattade. Förstår hon inte att jag nästan dog?

Jag ska citera en icke-sekretes-belagd konversation också.

"Tycker du jag har varit lat idag Björn?"
"Nej jag vet inte, jag har STRESSAT så mycket att jag inte märkt något"
"Aha, ja men vad bra, vi är ju nästan klara och då är det ju lugnt"


Jag visste seriöst inte om jag skulle skratta eller gråta. Jag tror jag gjorde både och. Nu ska jag nog inte skriva något mer om jobbet i vart fall. Det var en stressig dag och jag överlevde.

Som vanligt så bojkottar jag Melodifestivalen trots att dom sänder från (mitt kära) Skellefteå. Enda gången jag faktiskt kännt att jag ville se det var Finalen med dom finska monstrena. Och det var nog inte så mycket för att jag gillade låten. Det var rättare sagt enbart för att den vanliga publiken och kommentatorn inte gillade dem. Jag är en sådan gammal gubbe alltså.

Nu ska jag se klart Pirates Of The Carribean nummer två. Efter att jag snokat runt lite på denna Anna's blogg. Eller, kan man kalla det snoka när jag säger öppet att jag ska göra det? För er som inte förstår varför det här är så "stort" så är det för att jag inte har något bättre för mig helt enkelt. Nåväl! Jag ska eventuellt knepa och knåpa med några bilder också. Det får vi se. Har helt ärligt inte superkrafter efter den här arbetsdagen.

// Nu gittar BigBadBear.



(Tillägg: The big R läser min blogg åsså, såklart. Och vad gäller fisket nappar det inte riktigt som det ska. Betet var bra dock. Helen läser också)


Right Hand-A-Rama

Såg den här låten, slog igång den och drömde mig iväg till GD:s världsturne i samband med nya skivan. Sweet times a hundred!

Jag är i alla fall hemma på rast nu. Har en delad tur idag så jag ska tillbaka på jobbet kvart över 4. Jag har inte så mycket att skriva om eftersom jag enbart jobbat idag än så länge. Och vad som händer på jobbet kan jag ju skriva om i värsta fall. Men då måste jag kryptera och så vidare. Det orkar jag inte. Då kan det lika gärna få vara osagt. Vad jag ska berätta om är i alla fall min biltur till jobbet i morse. Jag hittade ingen CD-skiva att lyssna på så jag förlitade mig på P3. Där spelades en sån där techno-hip-hop-remix. Tror låten heter Hardcore kanske. Det är en mix på Dragosta Din Tei i vart fall. Inte min grej alls men i brist på annat så dög det. Nu till det underbara. Efter låten när kvinnan i radion skulle berätta vad vi lyssnat på och så vidare så öppnade hon med att säga. "Det här är ltie skön morgonmusik i P3 och bla bla bla...." Och jag sken upp som en sol! Morgonmusik!, tänkte jag. Det är precis så det ska låta. Vem fan vill höra Every Rose Has It's Thorn och valfri visa ala Lisa Ekdahl på morgonen? Snacka om att somna vid ratten. Och spyfärdig blir man. nej, ge mig något tungt. Eller något som lever om lite. Stort tack till herrarna och damerna på P3 för glädjen ni gav mig i morse. Nu ska jag ta mig an att laga mat. Team Rocket drar iväg igeeeeeen. Och Bjöööörn. (oooh youre so truuuue)

An ancient sign of coming storm

Nu sitter jag här hemkommen efter min arbetsdag och letar en ny bakgrundbild till min dator. Det går käpprätt åt helvete. Och därför, bara därför, blev jag snabbt fast besluten att jag måste ha en ny bakgrundsbild. Jag kunde inte bara släppa det. Nej det här är ett spel med livet som insats. Jag ska söka på intrawebbens alla hörn tills jag hittar en bakgrundsbild bra nog för mig. Jag tänker inte äta middag fören jag hittar en bakgrundsbild! There, i said it! Nu är det på liv och död på riktigt. Nåväl, nog om det för tillfället, jag återkommer. Belive you me!

Jag gick (åkte bil) hem fast besluten att skriva ett långt inlägg här. Toppa med att käka lite mat under tiden. Och avsluta med att se en film eller något för att sen sova. Börjar 06.45 imorgon. Det är väl inte så farligt, kanske ni tänker. Men, jag är verkligen ingen morgonmänniska. Och passen när man börjar 07.00 är 50 gånger lättare än dem när man börjar 06.45. Den där jävla kvarten förstör allt. ......mummel...gruff...

Ja alltså, kontentan av det där skulle egentligen vara att det här blir nog inget långt inlägg ändå. Om det inte framgick är ni helt klart normala. För inte ens jag kunde läsa mig till det efter att ha läst vad jag skrev. Och jag visste ändå om det.

Jag har köpt nya skor att jobba i. B-kvalitets plasttofflor. Knallgröna. Jag är så sjukt less mina beiga fotprydnar som till hälften förfallit under min jobbtid. Jag har även avbeställt hemmabiosystemet jag skulle köpa. Jag har inte ork att vänta 45 dagar på att det ska levereras. Och med 45 dagar menar jag 45 dagar och inget annat. Först får man skyhög frakt från mitt kära webhallen. Sen ger man Halens en chans när dom erbjöd sig att leverea det till normalt pris. Och så är först leveransdatumet en halv månad bort. Och det kan jag väl ta. Sen får man ett brev om att det är minst en månad's extra leveranstid på det. Nu ger jag OnOff webbutik en chans istället. Bytte för övrigt upp mig. Beställde ett värre hemmabio än det jag tidigare planerade. Nu när det likaså inte kommer komma före lönen, vad gör några små hundringar hit eller dit? Det är ett hemmabio som skalar upp mina gamla filmer till bättre kvalite och det gillar jag. Det kan jag betala dom där extra hundralapparna för. Ska posta en länk till det också.

http://www.sony.se/product/hcs-surround-kit---dvd-player/dav-dz260

Förjäkla skönt måste jag säga. Måste införskaffa en HDMI-kabel också. Måste nästan inskaffa en sådan där konvertera mitt uttag i datorn till HDMI-kit också. Det är precis samma skit(HDMI är verkligen inte skit egentligen) det som sitter i min dator fast det heter något annat och har ett annat uttag. Passar perfekt att köpa en sådan kabel också när jag ändå ska köpa en vanlig HDMI. Måste gylla HDMI-portarna på tv-apparaturen. Eller måste och måste. Det blir mindre kablar om jag gör så. Och det skönt.

Som avslutning ska bara säga så här: Varje gång jag ska upp och jobba tidigt på helgerna så har mina föräldrar över sina kompisar på öl och rödtjut. Varje jävla gång! Sen slutar det med att jag får skjutsa dem på puben runt 12 för att bli av med dem. Det är väldigt tur för dem att jag inte sover mycket ändå. Annars kanske jag skulle bli arg.

Nu ringde det ett alarm! Jag ska skicka in den där himla ansökan om sommarvikariat trots att jag redan är ditskriven. Bah humbug. Måste komma ihåg var man skulle maila den också. Nåväl, nu ska jag göra en svart ruta i paint och använda den som bakgrund. För jag vill äta. Och svart är fint. ....5....4....3....2....1... Big B goes down i the second round. Knock OUT!

By the way.

Det har talats en del om att åka till Roskilde igen i sommar. Jag kände peppen direkt, blixt från klar himmel osv. Och nu smög jag in på hemsidan och kollade runt exakt vilket datum det är och så. Måste spara pengar till båda att flytta, åka till Roskilde och åka till Göteborg! Hur som haver, när jag var där inne och kollade runt på datumen tänkte jag att det var lika bra att kolla vilka band som är klara så här långt. Slipknot och Amon Amarth ska spela och av någon konstig anledning utbrast jag "Ooooh, Canada" när jag såg det. Jag antar att det blev någon form av kortslutning. Jag har hört att Slipknot är hyffsat ösiga live x 12. Och Amon Amarth är mitt nya nötar-band. Det var nåt annat band som vart klart som man kan tänka sig se också bara för att säga att man sett dem. Ungefär som att vi såg HIM sist vi var på Roskilde, det var bara för att kunna säga det till en kompis. Åh satan vad jag längtar! Tuborg Grön och...ja....Tuborg grön? Eller musik! Folk! Bio-salongen! (Vi såg Rammstein's live-konsert sist vi var där. Det var en snubbe i permobil som rockade så hårt att vakterna var tvungen säga åt honom.) Jag vill minnas att jag skrev en massa med J.R på MSN när jag kollade internetbanken på internetcafeet. Varför gjorde jag det? Jag är helt uppe i varv. Jag måste sluta nu. Ta ett chillpill. Och klä mig, framför allt, måste jag klä mig. Jag ska gå på jobbet snart. "Jeg kennler en buut, 'on 'ehter änhä, änhä hete' hooon"

(Om jag träffar den där bruden det här året också((parantes inom parantesen inom parantesen)vilket chanserna för är kosmiska) så ska jag inte dissa henne)

They see Big B rollin', with the gangstah's.

(Tilläg: Är man uppe i varv om man får ryck och dansar framför data-skärmen när Ace Of Base - Beautiful går igång?)

Döda dig!

nu är jag hemkommen från gymmet. Sitter och käkar äggbaconsvusch.

Recept:
Ett packet Bacon
6 ägg
Lök (Rostad är att föredra)
Toppa rikligt med Oregano och en höft peppar.

Hacka och stek baconen. Stek. Kasta på ägg, lök och kryddor.
receptet varierar varje dag! Men det här är utgångspunkten. Tar typ 5 minuter att göra! Som tigern säger: Great!

Nu ska jag in och avbeställa mitt hemmabio. Fick ett brev nyss "vi kan tyvär inte hålla den angivna leveranstiden" (För 3 veckor var inte nog?) så nu plussar dom på en månad istället. Död åt dem. Ska beställa från någon annan sida istället! Sen msåte jag duscha och sen blir det att åka iväg på jobbet! Delcis B, Out!

From pole to pole.

Nu sitter jag här hemkommen från jobbet. Dom ringde mig 10 i 7 i morse och frågade om jag kunde jobba 07.00 - 11.00. Och visst kunde jag det. Trots att det slutade med att jag behövde jobba till 16.00. Nu jobbar jag fredag, lördag, söndag, måndag och tisdag. Imorgon är dock en ganska kort dag. Fast det kan snabbt ändras skulle jag tro. Idag på jobbet skapade svarta ciggaretter två mindre diskussioner. "Varifrån kom dem?" "Vem röker dem?" Som den Gud jag är sank jag ner från himmelen och besvarade alla dessa frågor. Dessa "Black Devil" giftpinnar är intagna av en kvinna vars namn vi låtar vara onämnt för det är så himla irrelevant. Och dom smakar choklad (i detta fall). Ja det blev sån uppståndelse att jag lovade att hålla utkik efter ciggaretterna av samma märke med smaken lakrits som jag har hört talas om ska ha kommit nu på senare tid (på min tid fanns det bara Vanilj och Choklad). Och folk klagar över att dom inte har något att skriva om i sina bloggar. Herregud! Det är bara förstora upp minsta lilla sak. Herregud jag konverterade till mode-blogg för ett inlägg och skrev om en lusbiten mössa. Och nu om dessa djävulens rökelser.

Imorgon blir det ett gymmpass av grov kaliber uppföljt med några timmars jobb. Antaglien fler timmar än jag vet som det är nu. Vad var det mer jag skulle skriva om? Jag hade det i fingerspetsarna ändå tills jag var tvungen försvara min inteligens inför några finnländska typer. Way to prove them wrong, ey?

Jag hoppar över det tills vidare. Måste käka något för att få rullians på systemet igen. Stay black //Thugmaster B

The Hero!

Nu är jag hemkommen från gymmet med efterhängande shoppingrunda. Gymmpasset idag var mer av ett testagränserpass om jag får säga det. I alla fall i slutet. Vi får se hur det blir med det hela nästa gång!

Nu sitter jag och väntar på min mat. Den ligger i ugnen och gottar sig. Jag är vrålhungrig. På tal om bananer så ska jag jobba nu i helgen. Eller, fredag, lördag, söndag, måndag & tisdag jobbar jag. Det krockar lite med gympassen. Men det går nog slingra sig runt dem och så. Vi får se hur det blir. Som det är just nu vet jag bara hur jag jobbar måndag och tisdag. Dom resterande tiderna ska komma i ett sms senare idag. På tal om idag så tror jag inte det händer så mycket. Ska nog se klart Planet Earth. Väldigt bra dokumentär tycker jag. Ska skriva mer om den när jag väl sett klart den. Det här får bli ett snabbt inlägg tror jag. Jag ska gå och passa ugnen så jag kan äta så fort som möjligt. Och sen ska jag se vad som händer mer idag. Kan ju inte gärna se Planet Earth hela dagen (mest för att det blir så många timmar kvar av dagen när jag sett klart det.) Nu ska jag vakta ugnen. Kung B vinkar till folket.

Twillight of the thunder God.

Mgaaaah, jag fick just en länk till ett jobb som är skräddarsytt för mig. Bortsett från att man måste tåla pälsdjur, vilket jag inte gör. Förbannat också. ".....Någon direkt vårdutbildning är inte nödvändig men det är en fördel med någon slags erfarenhet, personkemi är det som är viktigt.....Jag är intresserad av internet och har bredband, du bör ha ett intresse av det....Schemat är indelat i 3 oilka pass, dag-, kväll- och nattpass....." Visstidsantällning med utsträckning på 80-90% av en fulltid. Undrar om jag klarar mig om jag käkar allergi-piller? Jag kan inte gärna jobba när ögon svider så man inte ser något. Kan vara svårt att vara assistentig då.

Ska skriva lite snabbt om gårdagen då. Från när jag åkte på jobbet. Fast vad som hände där kan jag inte skriva överdrivet mycket om på grund av tystnadsplikten. Det var bara några timmar och det gick lätt i vart fall. Jag var förbi min chef också. Eller, min tillfälliga chef tror jag det måste bli. För hon som egentligen är chef var inte där. Istället var sköterskan som i tidigare pratade om att söka chef's-tjänsten där. Vi pratade i alla fall och det var helt okej att jag gör introduktion på en andra avdelning vilket kommer ge mig fler jobb-möjligheter. Väl där inne pratade vi om jag skulle jobba i sommar, och det ville jag såklart. Båda semester-perioderna. Får hoppas jag får gå för någon som har en heltid bara. Skulle vara skönt med extra cash. Och om jag går en heltid har jag inte så mycket tid att slösa bort några pengar heller än om det är sommar och festivaler överallt. Fast jag är så satans sugen att åka på Roskilde igen. Det kanske går att lösa i alla fall. Efter jobbet åkte jag till syster och skulle fixa hennes dator. Det tog två och en halv evighet innan jag tog mig därifrån. Och det första som händer när jag kommer hem därifrån är att hon ringer och ber om mer hjälp med datorn. Det kunde hon gott läsa sig till hur det fungerar. Hon kan inte ska ringa till mig varje gång något inte fungerar. Och ja just det, mitt i allt fixande och trixande fick min näsa för sig att släppa lös en ny syndaflod. Jag blödde i snoken nåt enormt. Och i samma sekund blodet började strömma så blev jag så jävla snorig dessutom. Så jag har spenderat halva natten med att räkna ut hur jag inte ska andas genom munnen. Det är inte min grej nattetid om vi säger så.

Nu ska jag i alla fall strax iväg på gymmet och buffa dom stackars musklerna jag har. Och efter det har jag hört rykten om att det kanske ska liras Madden. Ska gå och ta mig ett glas juice nu innan jag rullar iväg mot mina vänner. Amon Amarth är fan bra ska jag säga också. Så bra att jag ska byta rubrik från Dream Evil till Twillight of the thunder God. Nu är det gjort.

/Yours sincerely Great Big B.


The sweet taste of lasagne!

Jag sitter och äter Lasagne nu så här efter gymmet. Ett relativt hårt pass idag blev det ändå. Klockan tre ska jag iväg och jobba några timmar. Och till min bitterhets ljuva sätt så har mitt MSN slutat fungera på riktigt. Inget jag skriver levereras nästan. Det är så otroligt jävla irriterande. Nu ladda jag ner nya MSN i alla fall, trots att jag inte gillade det. Hoppas jag lär mig leva med det helt enkelt. Efter jobbet ska jag iväg och fixa syrrans dator än en gång. Jag fixade den igår senast. Nu ska jag fortsätta äta så jag hinner duscha innan jag ska jobba! Tjillivippen? / B

What's up?

Idag känns segt. Jag är så glad att dom ringde och bad mig jobba i morse. Annars hade jag nog suttit och glott rakt ner i min filmlåda hela dagen utan att plocka upp någon film och se den. Hemskt. Poken gick dåligt igår och jag vill att dommaren granskar två av spelarna. Dom måste ha fuskat.

"Två par"
"Par...fan..."
"Fuskaren - Jag har ingenting"
"Men varför går du med då?"
"Fuskaren - jag vet inte."
"Men... hon har ju färg?
"Menåh"


Så gick det till nästan varje runda kändes det som. Hårda bud. Nåväl, som sagt så ska jag jobba senare idag. En rätt kort tur. Men det gör inget. Jag hade inte direkt stora planer dom där timmarna. fast det innebär att än om jag hade haft ork att fara och se innebandy idag så hade det inte fungerat med mitt schema. Så, nu får jag helt enkelt hoppa över den där division 4 matchen. Hemska tanke. Nuförtiden är det nog tråkigt att se division 2 matcherna. Det skulle bli att sitta av tiden om man ser en från 4:an. Nu ska jag gå in i köket och ta mig något att äta. / B

No Soul Control, lyssnar jag på nu i alla fall.

Mitt Winamp bara dör. Och då kan jag inte blogga. Jag får ingen rubrik att skriva då ju. Nu hoppas jag att det funkar om jag uppdaterar det. Det funkar tamigfan inte. Får spela upp det i något annat tills vidare helt enkelt.

(Skriver rubrik)

Nuså, det får duga. Fast jag ska byta grupp när jag tänker efter. Inte riktigt min stil på dom jag lyssnar på nu. Nu är det bytt. Vi lyssnar svenskproducerat för tillfället. Om någon ville veta det.

Ja nu till min dag då. Det är inbördeskrig här hemma, det är inte jätteovanligt, det är inte kul. Jag har inga ambitioner och jag kommer sluta som en pundare som sitter vid datorn, är det som är sagt. I beg to differ. Orkar inte skriva mer om det ens. Det är bara inte kul.

Efter Inbördeskriget Part 1 tog jag mina hörlurar och strosade till Åman där vi skulle göra något men som vi aldrig riktigt gjorde tror jag. Kanske. Det är diffust. Hur som haver så försvann vi från Åmans trygga hem tillbaka till slagfältet. På vägen hämtade vi upp Martin också. Väl hemma parkerade vi samtliga arslen framför tv:n och kastade Amerikansk fotboll med varandra. Sen ringde telefonen. I andra änden ekade en bekant röst. Och likt blixt från klar himmel så inser jag att det är "Mannen" som ringer. "Mannen" är egentligen kvinna och heter Mimmi (Mimmi-mannen). Hon undrar om hon kan ta med sig sitt ekipage och tralla förbi här och hälsa på. Och vem är jag att säga nej? Efter en stund trampas det på trappan och ett skall står i hallen. Mimmi och ekipage har just kommit fram och hälsar på skall-maskinen. Det blev en del samtal och skratt med tillhörande gaming. Efter en stund sinade folket och jag satt ensamm kvar och väntade på mat. Det tog inte länge innan det serverades Fläskfile med pommes och Bearnais. Sen var vapenvilan över och Inbördeskriget Part 2 regnade över matbordet. Som en kanin med dödslängtan satt jag tyst och gnagade på min morot med räven i ansiktet. Och så fortsatte det tills stuvningen kokat över än en gång. Med laddad käft började mot-attacken och som vanligt slutar det med att, trots att man har laddad käft och fakta att backa upp amunitationen med, det blir en envägskommunikation. Som att prata med en vägg, fast väggen fattar grepp om fel verklighet och går till mot-attack. Sen rinner allt ut i sanden och regeringen tror att dom har vunnit slaget, trots att man inte kan se det så på något som helst vis. Inte utan att fuska. Och än om allt är tillåtet i Kärlek och Krig så är det här inget riktigt krig. Det är ett absurdt påhitt av en getabock som tror sig en hel massa saker. Det är jag som bestämmer var geten skall gå och beta, i det här fallet. Geten kan inte göra antaganden och spy ut dom över kungen av ämnet i fråga. Det är jag som bestämmer.

Och ikväll ska vi spela poker, jag hoppas för allas trevnad att detta kan genomföras på neutral mark. Det här är Private Westerlund, på toppen av berget med en obetydlig flagga som vajar högt. Over and out.


inställt på grund av varta's handbollsträning!

Vet inte varför jag kom att tänka på det där egentligen. men it sure brings me back till när vi var i Götet och spelade in dokumentären om Galenskaparna & After Shave. Anyways PGA tristess (på tal om bananer så älskar jag folk som skriver PGA av...) så ska jag skriva några rader om dom tre kommande låtarna som slumpas fram i min Winamp, oavsett vilka låtar det än är. Enbart på grund av tristess, som sagt. Here it goes.

Artist och låt nummer 1. Stone Sour - Zzyzx Rd.

I don't know how else to put this - it's taken me so long to do this
I'm falling asleep and I can't see straight
My muscles feel like a melee - body's curled in a u-shape
I put on my best, but I'm still afraid
Propped up by lies with promises - saving my place as life forgets
Maybe it's time I saw the world
I'm only here for awhile - but patience is not my style
And I'm so tired that I got to go

What am I supposed to hide now? What am I supposed to do?
Did you really think I wouldn't see this through?
Tell me I should stick around for you, tell me I could have it all
I'm still too tired to care and I got to go

I get to go home in one week, but I'm leaving home in three weeks
They throw me a bone just to pick me dry
I'm following suit and directions, I crawl up inside for protection
I'm told what to do and I don't know why
I'm over existing in limbo, I'm over the myths and placebos
I don't really mind if I just fade away...
I'm ready to live with my family, I'm ready to die in obscurity
Cuz I'm so tired that I got to go

What am I supposed to hide now? What am I supposed to do?
 You still don't think I'm going to see this through?
 Tell me I'm a part of history - Tell me I can have it all
 I'm still too tired to care and I got to go
 I'm still too tired to care and I got to go
 I'm still too tired to care and I got to go
 I'm still too tired to care and I got to go
 I'm still too tired to care and I got to go
 I'm still too tired to care and I got to go
 I'm still too tired to care and I got to go


Artist och låt nummer 2. Grease - Motion Picture Soundtrack - Tears In My Pillow

Screw it, när man ctrl+v:ar in saker i blogghelvet blir radbrytningarna så himla snygga att det inte skulle gå att kolla på dem utan att bli blind. Och det vill jag ju inte. Jag länkar från Artist och Låt istället!

Och slutligen låt nummer 3. Muse - Invincible.

Ja nu ska jag skriva lite om låtarna också. Bara en liten snärt alltså.

Låt nummer 1 är min personliga favorit av dom här tre. Corey Taylor's röst är totalt jävla underbar.
Låt nummer 2 är inte ens bra egentligen tycker jag. Jämnfört med många andra låtar från den där Eran. Men nog får man lite lust att kamma håret med Motorolja och dansa på huven till en rosa Cadillac med en brud iförd en rod-vit-prickig kläning.
Låt nummer 3 kan jag inte säga mycket om. Har inte hört så många av Muse's låtar. Har en skiva tror jag. "Black Holes And Revelations". Det är ett helt okej band i alla fall. "Knight's of Cydonia har man ju rockat lös till på Guitar Hero också. Den låten är för övrigt ganska högt upp på mina spelade låtar när jag tittar efter. Jag kan tänka mig att lyssna på dem mer i alla fall!

Det här var kul så länge det varade, smågrabbar och stintt-troll! Nu ska Hövding B kasta sig in i arbetet att fixa hit Martin så vi kan hitta på något. Hövding B Ughar ut!

I follow you, you follow me.

Det blev ett ganska lugnt pass på gymmet idag. Mest för att det kändes så jäkla trögt just idag. Mer än så kan jag inte säga om det. Jag inväntar fortfarande mitt Hemmabio, det verkar inte komma fören i mitten av den här månaden. Jag funderar på att åka förbi jobbet och se om chefen är där nu också. Jag kan dock nästan garantera att hon inte är där, fredag and all. Får kanske ta mig an och göra det på måndag istället. Ikväll kanske det blir Poker i alla fall. Det beror på om vi får ihop nog med folk. Och jag känner inga människor alls. Eller nästan inte. Dom få jag känner som faktiskt vill spela Poker ibland är dom två som redan är med. Vi får se hur det går med det hela alltså.


Jag har skrivit om det tidigare. Och nu ska jag skriva om det igen. Dom som översatt min version av Firefly borde inte få ha kvar sitt jobb. Igår när jag låg och glodde på min underbara serie så fick jag flashback's till hur det var "översatt" (Det är inte direkt översatt så mycket som att det är textat från Engelska till Engelska) på dom skivorna. En av skivorna försvann medans jag var på Malta (någon smart snubbe eller snubinna som antagligen kastat bort skivan medans jag var borta.) det är därför jag har köpt nya. Hur som haver, på dom skivorna, till och med, var det översatt till att dom pratar Mandarin och det var nog översatt av någon 16-årig kille i nordöstra Amerika (på en höft). Man kan ju tycka att ett företag som tar betalt för att texta kan göra det bättre än en privatperson. Det råkar även vara så att det finns line's där karaktärerna berättar att det är "Chinese" dom snackar. Hur kan man fortfarande översätta det till Galactic Language då?

Scenen går något sånt här:
Inara: You are nothin' but a petty theif.
Mal: Petty...?
Inara: No. I meant Suo-SHEE.
Mal: That's Chinese for petty.

Trots den scenen är det översatt till Galactic Language. It's an outrage for heavens sake!


Nu ska jag försöka hitta Poker-hajar! Kanske ännu hellre Poker-torskar! Fare The Wel / Legend B

Since whenever, for, ever.

Ja! Idag har jag sett film med Robin. Världshistoriens skummaste Disney-rulle, utavn tvivel. En föga händelserik dag overall om vi säger så. Ikväll ska jag lägga mig och se lite mera av Firefly och dricka Pepsi-max. Kanske äta lite chips också, men jag känner mig inte direkt sugen på det. Imorgon ska vi på gymmet i vart fall. Oklart vad vi ska träna dock. Bortsett från det vet jag verkligen inte vad som händer. Det är sjukt så händelselöst det är just nu. Jag ska nog fara förbi jobbet och be att jag får göra introduktion på en andra avdelning imorgon också. Så jag får jobba lite mer. Pengar är nödvändigt tycker jag. Och nu ska jag försöka spara ihop en summa också. Ett kapital för min eventuella flytt, så snart det går. Minns ni den där serie-strippen "Spara och Slösa"? Jag får Slösa att se ut som Spara. Jag vet inte ens vad jag lägger alla pengar på. Kan någon hindra mig? Gå bakom mig med ett skjutjärn i några månader. Jag ska nog öppna ett konto som jag inte kan röra fören jag fyller... säg 22-23. Inte så lång tid. Men det räcker nog om jag kastar undan några tusen i månaden. Det är inte som att min hyra är skyhög. Alla pengar går till min egen lyx. Och räkningar såklart. Nåväl och så vidare. Nu ska jag inte skriva mer för ikväll (kanske).

Btw, vilken är snyggast?


Hail Mary // Store B

Nattens bravader.

Under natten åkte jag och Helen till Malta. Där checkade vi in på ett hotell vars ägare var ickball från Married With Children. Vi gick till Big Mammas som absolut inte låg där det brukar ligga och väl där kände Duncan inte igen mig. Inte hans brud heller. Vi hade en sån stol som man hade tjocksockar i förut på rummet. Och en enkelsäng som var lika bred som 4 sängar. Notera att det var viktigt att det trots bredden var en enkelsäng. Vi gick och handlade tyg också. Mer än så minns jag inte i detta nu. Det var en konstig känsla genom hela drömmen. Och nu undrar jag vad Helen gör. Och vad hennes pojkvän ska tycka om att hon åker till Malta och delar en enkelsäng som är 4 gånger så bred som en vanlig enkelsäng. Tyget vi köpte var på tal om inget annat grönblått och utan mönster.

Vidare så fick jag hemskt dåliga nyheter idag. Det kan jag dock inget skriva om. Vi lämnar det så.

Vidare ännu ett steg så har jag nyss ätit mat. Hamburgare med ett packet bacon, lök, ost och hamburgerdressing. Det är en konst att kunna stapla ett packet bacon mellan två bröd och en burgare. Gott är det i vart fall. Och nyttigt sånär som på brödet. Nu undrar jag var mina vänner är och vad jag ska göra idag. Jag ska se film med Loblin ikväll i vart fall. Det lär bli kväll innan han vaknat till. Nåväl, det ser vi senare. Nu ska jag se om jag kan få veta när mitt hemmabio kommer. Ska kolla om det finns någon bil hemma också. Skulle behöva ut och handla.

Roger ut / B


Cogito Ergo Sum?

Kan det vara mitt livs riktlinje? Kan det vara därför det aldrig står stilla? Kan det vara därför jag har skeva syner på det mesta? Kan det vara därför jag har självklara åsikter om nästan allt? Kan det vara därför jag funderar? Kan det vara därför jag bara vill ligga ner och inte stiga upp? Kan det vara därför jag gillar fantasivärlden och allt det omöjliga som hör till? Kan det vara därför jag gör fel? Kan det vara därför jag gör rätt? Det är klart som fan att det är därför.

Kan det vara därför jag ibland får för mig att jag ska läsa på någon sida om Latin och sen skriva det på olika ställen? Nej, det är det verkligen inte. Det finns alldeles för många orsaker till varför jag får för mig att Latin är bra för sådana här tillfällen. Och det finns absolut ingen som helst grund för det. Fix ideer och så vidare. Det är mitt liv i ett nötskal, fix ideer påkallade av ett kryddmått för mycket funderingar. Jag är en fix ide i ett påtvingat universum. Det finns bara en värld och det är världen i mitt huvud. Alla andra ska rätta sig efter den eller arkebuseras på plats. Och förstår ni inte det kan ni ju alltid försöka övertyga mig om att jag inte är en bitter gammal man totalt insnöad i mitt eget huvud. Jag är "Ego" personifierat. Känslorna la jag på hyllan vid barnaben. Min enda anledning till existens är att jag vill försura världen för alla andra med bittra kommentarer om allt jag inte gillar. Jag är för evigt en världsdiktator i min egen värld och där trivs jag. Ge mig ett mörkt rum, en tändsticka och en gummisnodd och jag skulle kunna sitta ut min existens utan problem. Hell, det skulle kanske vara bäst så. Jag känner att jag inte tillför världen så pass mycket att jag borde ha någon anledning att göra något annat än just att sitta i ett mörkt rum och trä en gummisnodd runt en tändsticka. Jag vill inte vara någon hypokrat så att säga. Jag klagar ju på dom flesta som jag tycker inte tillför den här världen någonting. Varför ska det vara annars för mig?

Sit vis vobiscum // B

The sound of blade

Det känns bara så enkelt att ha låtnamnet på den låt winamp valt att jag ska lyssna på som rubrik. Låten i just denna rubrik konfunderar mig mer än dom flesta låtar av helt klart oklara skäl. Är det verkligen en man som sjunger? Är det någon som vet om någon brud som gäst-vokaliserat i Dark Moor? Jag började fundera på det här någon gång vid tidernas begynnelse. Jag och herr Stegosaurus Larsson hade en bra diskussion om det hela för 200 miljarder år sedan. Vi kom inte fram till något alls. Och varje gång jag på senare tid fått för mig att ta mig tid och figurera ut det här har det slutat där det börjat. På noll. Jag är evigt tacksam den eländiga själv med alldeles för mycket fritid som kan svara på den där frågan. Jag vet att om det fanns någon högre makt man fick ställa tre frågor till så skulle det där vara en av mina tre frågor. Det och Vad är meningen med trance/techno/hiphop(med undantag från 80-talet)/house etc etc etc. Varför finns sådant? Har vi inte nog mycket lidande i världen? Och slutligen skuller jag fråga: Hur vinner man? (livet alltså, det är för övrigt den frågan jag skulle ställa först och även den frågan jag skulle ställa om man bara får ställa en fråga bestående av tre ord) I have given' this thoughts o' plenty.

Gymmet då. Ett hyffsat pass ändå. Kan hända att det blir lite värk au tummy imorgon.Jag vet inte vad man ska skriva om gymmet egentligen. jag sträckte mig ingenstans, det gick bra, inget gick sönder, jag drack vatten, jag svettades och jag överlevde. Kudos till den som orkar skriva om sin träning när den ligger på den här nivån.

Vidare så vet jag som vanligt inte vad som händer ikväll. M pratade om att vi kanske skulle göra något. Antar att det blir att se en film eller spela ett spel. Jag är lite småsugen att spela poker faktiskt. Vi får se vad som händer i alla fall.

Oh, nu gick en mäkta bra låt igång. Grimbor the great. Det är verkligen en låt som växer på en. Eller så är det alla minnen jag har till den. Nåväl! nu är det dags för mig att inta hundratals ägg och ett paket bacon. Eventuellt en äggbaconburgare. Jag har inte bestämt mig ännu. Stay black /B


I've... got words.

Men word'sen försvann efter att jag hade tryckt på knappan. Sen kom dom tillbaka. och försvann än en gång. Nu försvinner jag med (till sängen blablabla). CrapcrapCRAPcrapcraP.

The sweet sound of misery, with love.

Nu blir det inget mer gamblande för mig på ett tag. Gjorde ett dåligt bett inatt. Eller, dåligt och dåligt, matchen blev lika. Så, det var kanske inte ett så himla dåligt bett ändå. inte nog bra bara. Anyhowser, det är inte som att jag satsat tiotusentals kronor. Några hundra hit eller dit! Det är dock lite att jag gärna skulle ha haft kvar dom där pengarna. Fast jag har lite extrapengar att inkassera på annat håll också. Jag fick förresten hem mitt Poker-sett från Unibet idag. Det var mycket finare än jag trodde det skulle vara, eftersom det är "gratis". Det var väl någon form av regel att man var tvungen sätta in ett visst antal kronor eller spela ett visst antal kronor för att få grejerna. Så helt gratis var det ju inte, speciellt inte med förlusten inatt. Nåväl, en biobiljett, ett pokersett och 150 kronor att spela för är inte helt fel. Jag fick en 5 euro att spela poker för också. Dom bara kastar förmåner runtikring sig på Unibet.



Idag har vi gymmat också, såklart. Det gick bra, alla maskiner höll idag. Orkar inte skriva så hemskt mycket om det hela. Vad jag däremot kan skriva om är att i min version av Firefly (importerad från GB) står det i textningen "Speaks Galactic Language". Det är ingen som pratar något "utomjordiskt" språk i den där serien. Dom snackar Engelska och Mandarin så vitt jag vet. En line är på Rysska också, från Serenity dock. Och River nämner att "Mal" är Latin för "Bad". Att översätta dom Mandarin(ska?) meningarna till "Galactic Language" känns otroligt budget från översättarens sida som inte ens orkar ta reda på vad det är för språk. För att inte tala om att det är lite taskigt mot Kineserna att kalla deras språk för utomjordigskt.

Nu undrar jag bara vad som händer ikväll. Big B has signed out.


It's the perfect story, so they say, a hero leading the way!

Sitter fast i "Dr. Horrible's Sing Along Blog" än en gång. Joss Whedon kan komma och ta mig. Skulle säga att N.P.H kunde göra det också, men since han är gay hoppar jag över det. Jag vill bara att straighta män ska ta mig. Och homosygota tjejer. Hell, Nathan kan få sig en omgång han med.

Som inledning vill jag presentera två av skådespelarna i Dr. Horrible's sing along blog.

Jag minns honom från Son Of The Beach där han gjorde en liten instickare som en loverboy i en inte så fyrkantig miljö. Jag vill minnas att han var med i ett Family Guy-avsnitt också. Han gjorde två underbara roller som N.P.H i Harold & Kumar Goes To White Castle och Escape From Guantanamo Bay, två filmer som jag inte hade höga förväntningar på men som visade sig vara helt okej. Dom två rollar jag sätter honom högst i är rollen som Barney Stinson i How I Met Your Mother och rollen som Dr. Horrible i Dr. Horrible's Sing Aling Blog.

Captain Malcolm Reynolds i Firefly och Serenity. Jag behöver inte säga något mer tycker jag. Men jag gör det ändå. Jag minns att han hade en liten roll i i Buffy - The Vampire Slayer också. Jag minns honom sorgligt nog från Desperate Houswives också, det skär i hjärtat att erkänna att jag faktiskt sett avsnitt ur den där serien. Absolut inte för att det är en serie för kvinnor med för lite eget liv. Jag är som sagt ett J.W-fan, starka kvinnliga karaktärer och femenism hör till min vardag. Nej, det är mest för att serien är så dålig ergo den faller inte mig i smaken. Jag minns honom från en skräckfilm också. Eftersom en skräckfilm lyser fel på honom tänker jag inte ens försöka minnas vilken film det var, än mindre kolla på hans IMDB-sida efter en skräckfilm, är det någon som är intresserad kan ni kolla upp det själv. Måste kasta en glimma ljus på den där kortfilmen Nathan gjorde också. "Nathan Fillion Is Nailing Your Wife" tror jag den hette. Det är bara google den. Och självklart gör han en underbar roll som den "Gode" i Dr. Horrible's Sing Along Blog.

  • (Felicia Day - för att inte verka orättvis kastar vi en pärla på Felicia Day också. Hon gör liksom tidigare nämnde en bra roll, men hon utmärker sig inte för mig. Kanske mest för att jag redan hade en förkärlek till dom två ovanstående. Hur som helst, Kudos till henne för en underbar roll med tillhörande röst.)

Dr. Horrible's Sing Along Blog är en komisk musikal i tre akter. Taglinen lyder: He has a Ph.D. in horribleness! I samtliga akter finns det totalt 14 låtar.

01. Horrible Theme
02. My Freeze Ray
03. Bad Horse Chorus
04. Caring Hands
05. A Man's Gotta Do
06. My Eyes
07. Bad Horse Chorus (reprise)
08. Penny's Song
09. Brand New Day
10. So They Say
11. Everyone's A Hero
12. Slipping
13. Everything You Ever
14. Horrible Credits


Min favoritlåt är 09. A Brand New Day. "It's a brand new day And the sun is high All the birds are singing That you're gonna die" NPH:s röst gör sig faktiskt bra, det var oväntat tycker jag. Fick inga sång-vibbar av honom när jag sett hans tidigare verk. Hur som haver är jag personligen mycket nöjd med hans prestation, kan tänka mig att han också är det.

Låt nummer 10. So They Say är och väldigt bra. Jag älskar killen som låter lite efterbliven när han sjunger. Han lespar lite, tror jag, karaktären gör i vart fall. "This is so nice Just might sleep with the same girl twice They say it’s better the second time They say you get to do the weird stuff"

Alla låtar är dock hörbara, men jag vill highlighta dom där två. Med all rätt tycker jag. Jag hade tänkt nörda på i hundra år om det här. Men jag känner hungersdemonerna krypa över mig. Så jag ska bara lite snabbt summera dagen pre-nörd-inlägget.

Jag minns inte riktigt vad klockan var men den var inte allt för mycket när vi väl fick oss iväg till gymmet. Väl där kändes nästan allt alldeles för tungt för en gång skull. Det gick i alla fall bra att träna. Det är lite sorgligt att jag måste sluta. Jag har "hulkat" upp mig för mycket antar jag när jag tar sönder maskinerna (höhö). Nåväl, en sprint gick av på mitten och det var ingen fara med det sa ägaren. Imorgon vankas det gym än en gång!

I inrikes nyheter kan jag berätta att mitt svullna finger har sprucit och läckt vätska för fulla rullar. Och det är så skönt, äntligen mindre tryck i fingret.

I utrikes nyheter vill jag berätta att Finland tycker att jag är nörd oavsett vad jag än gör.
-"Björn ska se Amerikansk fotboll inatt"
-"Men vad nördag han är"

Man får inte ens se sport utan att vara nörd! Man tackar för det, hoppas du kan smälta inlägget här ovanför sen när du är inne och läser. Det osar nörd om det. Ta-ta / B


I'll tell you why.

"Take away the sensation inside,
Bittersweet migraine in my head,
It's like a throbbing toothache, Of the mind,
I can't take this feeling anymore

Drain the pressure from the swelling,
This sensations overwhelming,
Give me a long kiss goodnight,
And everything will be alright,
Tell me that I won't feel a thing

So, give me novacaine

Out of body and out of mind,
Kiss the demons out of my dreams,
I get the funny feeling and that's alright,
Jimmy says it's better than here

I'll tell you why

Drain the pressure from the swelling,
This sensations overwhelming
 Give me a long kiss goodnight,
And everything will be alright,
Tell me that I won't feel a thing

So, give me novacaine
(Oh, novacaine)

Drain the pressure from the swelling,
This sensations overwhelming,
Give me a long kiss goodnight,
And everything will be alright,
Tell me Jimmy,
I won't feel a thing

So, give me novacaine"




Nu har vi gjort ett "fullständigt" (det är lite diffust) schema över våra träningspass. Det ska vi testa idag. Måndag- Ben, Tisdag - Det lugnt ju - Onsdag - ajajaj. Nu inväntar vi bara Martin. Over and out.




Det grusar lite i ögonen.

Och dammar i plånboken. Steelers tog hem Superbowl och satte därmed stopp för pengaflödet med höga odds. 27-23 blev ställningen. Jag inkasserade dock lite småpengar på att Cardinal's gjorde första "punten". Det är alltid något. Idag ska vi dra röven på gymmet och träna bort helgens öl. Vi hade dock tänkt åka lite senare PGA att Superbowl visades inatt.I vanliga fall brukar vi åka runt 11. Igår sa jag att vi satsar på att åka 12 istället. Och M säger att vi satsar på att åka klockan ett. Vi får se hur det här går.

Jag kan inte skriva så mycket om gårdagen när det enda jag gjorde i princip var att ladda inför Superbowl. Och idag är inget planerat förutom att gå på gymmet. Har vi tur dyker det upp något. Att jag får jobba lite kanske?

Nåväl, kick it like Kyle //Sweet Big-B


Vad som vankas ikväll.

Ikväll vankas det storvuxna män med 100 kilo skydd som pucklar på varandra och springer omkring med en missbildad boll. Och jag älskar det. Jag snackar såklart om Superbowl. Det ligger självklart ett bett och vilar på matchen också. Två stycken till och med om jag ska vara ärlig.

Nu försöker jag övertryga loblin om att reglerna för bloggning är

  • 1. Du behöver inte ha något intressant att skriva om
  • 2. Se regel 1.
Han har redan en blogg registrerad och klar, jag länkar till den när jag är klar med det här inlägget.

Nu ska jag skriva om gårdagen och dess variablar. Igår under dagen hände det inte mycket må jag säga. Städade mest, och det kan ju vara bra. Ni vanliga dödliga snackar om Dammråttor och jag säger bara: hah! När jag var litet troll med potatisnäsa och michelinformad kropp hade jag dammråttor i min inhängnad (min spjälsäng).Dammråttorna eveolverade till dammelefanter och sedan dess har jag inte haft några dammråttor länge. Dammelefanterna äter upp dem. Och nu är det inte så att jag städar en gång var 6:e månad, bara så ni vet. Jag bara säger.

Anyhowser, sen blev det flytande bröd och Spel hos Å med tillhörande utgång. Det var mycket folk ute och stämningen var god. Träffade mycket fint folk (och mindre fint folk.) Kameran var i högsta hugg och jag ska nog kunna klistra in några bilder i det här inlägget. Vi verkar ha fått för oss att dansa väldigt mycket nuförtiden. Och jag kan inte klaga med dom dans-moves vi använder. Stampa med Leroy är ju en idol. Och John Travolta (Bara för Pulp Fiction) för ja, vi "twistar" av outgrundlig anledning ganska mycket. And on occasion shakar vi lös till Rick Astley.Det behöver kanske inte nämnas att vi är graciösast på dansgolvet? Med undantag för när 7 pers står i ring och gör Tjernobyl-barnet. Herr Söder har nog gjort den bästa Tjernobyl-sessionen. På Käpsikum när han gjorde en spare med dom två tjejer som faktiskt stod kvar på dansgolvet. Det var magiskt. (Ingen skadades). Nu vill jag bara berätta för er nyfikna läsare som känner mig att jag åt räkor igår. Jag förbeställde en Pasta-sallad när vi kom på puben. Den hämtade jag ut i dimman sen när det var stängning. Det var räkor och kräftor i och trots att jag undvek dessa vedervärdiga små djur kunde jag inte hjälpa att inhalera några stycken. Och det gjorde jag utan att spy. Jag tror jag gjorde det på ren viljestyrka. Ville inte sitta på puben och spy, folk kan få för sig att jag dricker. Köpta i alla fall choklad för att bli av med smaken när min Cola inte räckte. Nu ska jag sticka in kameran i datorn så jag kan se vad jag tagit för bilder igår.Jag ser nu att jag tagit rätt många bilder, men att jag inte vill lägga upp speciellt många av dem. Så, jag kastar upp en 3-4 stycken bara.


Det här var bandet som lirade på ena dansgolvet.


Det här är från dansgolvet på övervåningen tror jag. Början av pubkvällen. Frönen söder nere i vänstra hörnet. Min hand med tillhörande öl. Killen med det snygga krulliga håret som jag inte minns vad han heter står där till höger också.


"När den bengaliska rotmusen kommer ovan jord för att leta mat klarar den inte av ljuset. Den använder istället näsan för att hitta sin föda och ta sig tillbaka till sitt hål"


Random bild från dansgolvet på övervåningen.

Vi dumpade Idén om att en efterräka skulle vara trevligt och ramlade hemmåt ganska tidigt efter stängning. Snackade lite med M innan jag la mig i sängen och såg lite Firefly. Sen vaknade jag, såg mer Firefly och sen satte jag mig här och snackade lite på MSN om var vi ska vara och se Superbowl ikväll. Sen skrev jag blogg och nu sitter jag här. Hungrig och i behov av en dusch. Ska mätta mina krav så snart jag orkar. Mat ska jag införskaffa nu genast när jag publicerat det här inlägget. Så, må hälsan stå er bi - Keep on readin' about Queen-B. Out.


RSS 2.0